Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20


На автомагистрала „Струма“ до гр. Дупница има монтирана соларна система за видеонаблюдение.

05.05.2020

На автомагистрала „Струма“ до гр. Дупница има монтирана соларна система за видеонаблюдение.

Първите две солрни системи за видеонаблюдение на отдалечено място на автомагистрала „Струма“ до гр. Дупница . Те са изградени по пилотен проект.

Балчик - с повече камери за видеонаблюдение на обществени места

05.03.2020

Балчик ще увеличи камерите за видеонаблюдение на обществени места. Целта е превенция на престъпността.

Полицията в Балчик задържа 15-годишен младеж след подаден сигнал за умишлено унищожено имущество в града, съобщават днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Установено е, че за времето от 8 февруари до 9 февруари непълнолетният балчиклия е счупил пейка и улична лампа пред сградата на художествената галерия в морския град. Проведени са оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

Припомням, че миналата седмица само за денонощие полицията залови лицата, които събориха с лек автомобил стълб за улично осветление на алея "Ехо". На водача е наложен административен акт. Ще бъде възстановена сумата за повреденото общинско имущество, съобщиха от местната управа. Охранителни камери записаха действията на петима души.

 

Източник: https://www.bnr.bg/

Камери за видеонаблюдение ще следят за нарушители в коритото на река Въча на територията на община Кричим

17.02.2020

Камери за видеонаблюдение са монтирани на територията на град Кричим, за да наблюдават в реално време водите на река Въча в града. Това съобщиха за Радио „Фокус“- Пловдив от общинската администрация.

„Това е една страхотна стъпка в правилната посока за борбата ни с бракониерството и зачестилите посегателства върху живота в реката. Тепърва предстоят хубави неща за града ни свързани с риболова и всички облаги, които можем да развием около него”, коментираха и от едно от риболовните дружества в региона.

Камерите работят денонощно и чрез тях ще може да се следи за евентуални нарушители в коритото на реката.

 

Източник: http://www.focus-news.net/

Община Пловдив ще изгражда собствена мрежа за видеонаблюдение

11.02.2020

Сега на територията на Пловдив действат три системи за видеонаблюдение - две на общината и една на полицията. След изграждането на собствена общинска оптика мрежите ще бъдат интегрирани в една мащабна.

Йордан Ставрев, заместник-кмет по сигурността на Пловдив: С изграждане на оперативен център за управление на силите за реакция и за наблюдение и анализ на информацията, която попада от камерите.

Освен с жива сила предприятието „Общинска охрана" разполага и с денонощен мониторинг център, към който са разположени 193 камери.

Устройствата следят предимно централната част и Стария град.

Димитър Палашев, директор на ОП "Общинска охрана" - Пловдив: Основните възлови места, които трябва да се наблюдават, това са тепетата. Говоря за всичките, защото ние в момента влагаме ресурс, за да правим постоянни обходи, за да няма нарушения.

Заради зачестилите напоследък вандалски прояви по обществени сгради, паметници и спирки, от общината ще увеличат и камерите.

Йордан Ставрев, заместник-кмет по сигурността на Пловдив: С камерите, които ще поставим на Голяма базилика, ще обхванем и самия подлез на „Гладстон" и спирките по протежение на „Мария Луиза" до „Скобелева майка". Имаме проект за поставяне на видеокамери на паметника Альоша.

Особено тук в парка чешмичките чупят и лятото не можеш да си налееш вода. Проектът за новата мега система трябва да е готов до края на годината. За него ще се търсят средства по оперативните програми.

 

Източник: http://news.bnt.bg/

В Пазарджик ще има видеонаблюдение на входно-изходните артерии на града

11.02.2020

В Пазарджик предстои изграждането на видеонаблюдение на входно- изходните артерии на града, съобщи кметът Тодор Попов.
Това е първият етап от създаването на система за видеонаблюдение на обществените места в общинския център. Той обхваща 11 камери за разпознаване на номерата на превозните средства и 17 панорамни камери, които да следят целия трафик.
Преди изграждането на точките за наблюдение ще се оборудва Център за обработване на информацията в Районното полицейско управление.
След проведена процедура е избран изпълнител на проекта, като предложената цена е 127 хиляди лева без ДДС, като допълнително за трансфер на данни от всеки обект ще се плаща по една стотинка.
Тодор Попов съобщи още,че през 2021 година трябва да започне разполагането на видеонаблюдение в централна градска част и край учебните заведения.
Община Пазарджик планира системата поетапно да обхване целия град, включително междублоковите пространства.

 

Източник: http://www.bta.bg/

Монтирано е видеонаблюдение в три села на община Болярово

02.01.2020

Завършено е монтирането на видеонаблюдение в крайграничните села на община Болярово Воден, Горска поляна и Ситово, както и на възлови места в общинския център, съобщи за БТА заместник-кметът на общината Мария Чанева.
За гарантиране на сигурността на населението в общинския бюджет са били отпуснати 12 000 лева. При нужда мрежата ще обхване и други села на общината.
Според кмета на Болярово Христо Христов граничният район се нуждае и от повече щатни полицаи.

 

Източник: http://www.bta.bg/

Бул. „Мария-Луиза“ под видеонаблюдение срещу 40 000 лв.

30.12.2019

56-те камери за видеонаблюдение, коиот Община Пловдив се готви да постави по бул. „Мария-Луиза“ до кръстовището с „Източен“, ще струват около 40 000 лв. Обществената поръчка за избор на изпълнител е обявена днес и посочената прогнозна стойност е 33 333,33 лв. без ДДС.

От кандидатите се очаква да имат опит в подобна дейност и да го докажат с изпълнението на проект с минимум 25 камери. Оферти се приемат до 31 януари.

 

Източник: https://www.plovdiv-press.bg/

Видеонаблюдение и в данъчните складове за алкохол и цигари

05.12.2019

Система за видеонаблюдение и контрол трябва да има и в лицензираните складове за алкохол и тютюневи изделия, реши парламентът.С преходните и заключителни разпоредби на законопроекта за държавния бюджет за 2020 г. депутатите приеха промени в Закона за акцизите и данъчните складове.

Видеокамери освен в складовете, трябва да се монтират и на всички места, определени за влизане или напускане на физически лица от обекта.

 

През ноември с промени в Закона за корпоративното подоходно облагане парламентът гласува подобно видеонаблюдение да има в данъчните складове за горива (бензин, газьол, керосин и др.). Тогава от ГЕРБ обясниха, че мярката е само за горивата, защото те са най-рискови, и че на този етап няма нужда да има подобна за останалите акцизни стоки. А и от началото на май всяка кутия с цигари и опаковка с тютюн е с уникален идентификационен код за проследяване. 

 

На второ четене на Закона за бюджет 2020 в комисията по бюджет и финанси обаче беше включено видонаблюдение и в данъчните складове за алкохол и цигари.

"Имаше много реакции, че тази мярка няма да доведе до достатъчно разкриване на сивия сектор, че трябва да има еднакво третиране на всички акцизни оператори и това беше причината видеонаблюдението да се въведе за всички", аргументира се председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Така собствениците на данъчни складове ще трябва да монтират видеокамери на основните места за вход и изход от обекта, те да предават 24/7 и да бъдат свързани с митниците. Мярката ще обхване 336 акцизни склада за горива, алкохол и цигари.

 

От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) заявиха, че това изискване ще струва на бизнеса 50 млн. лв., а в същото време очакваният ефект за бюджета от него догодина е едва 10 млн. лв.

 

Източник: https://business.dir.bg/

Започна монтирането на видеонаблюдение в три села на община Болярово

05.12.2019

Започна монтирането на камери за видеонаблюдение в три населени места на община Болярово, съобщиха от общинския пресцентър. За гарантиране на сигурността на населението в крайграничните села Воден, Горска поляна и Ситово от общинския бюджет са отпуснати 12 000 лева.
Засега камери за видеонаблюдение има монтирани на възлови места в Болярово, но при нужда мрежата ще обхване повече села в общината.
Според кмета на Болярово Христо Христов граничният район се нуждае и от повече щатни полицаи.

 

Източник: http://www.bta.bg/

Поставят нови камери за видеонаблюдение в бургаски квартал

19.11.2019

Община Бургас увеличава броя на камерите за видеонаблюдение в различните комплекси и квартали на града. В началото на тази година бяха монтирани 67 устройства в жилищен комплекс "Меден рудник". Сега процесът продължава в квартал "Победа", а неговата основна задача е по-голяма сигурност за жителите и намаляване на битовата престъпност. От началото до края на тази седмица ще бъдат поставени 30 камери. Монтажът започна от улица "Хан Кубрат", която се намира до районното полицейско управление. Работата ще продължи в посока ОУ "Христо Ботев" и улиците "Мургаш"-"Велека", "Резвая" -"Осогово", "Резвая"-Хилендар". Камерите са свързани помежду си с общ софтуер. Това се прави за да се получава информация в реално време. Тя ще пристига в градския Център за управление на трафика, който координира получените сигнали. В случай на проблем те изпращат информация на компетентните органи като КАТ, полиция и други. Устройствата са застраховка срещу вандализъм, а гаранционната им поддръжката е за 60 месеца. Видеонаблюдението в квартал "Победа" ще помогне за по-добро взаимодействие на службите за сигурност и ще скъси времето за реакция на техните служители. Камерите са предпазна мярка срещу грабежи, нападения над хора и частна собственост, пътно-транспортни произшествия, помагат при издирване на хора и автомобили. От началото на процеса на поставяне на камери за видеонаблюдението до сега техният брой е 950. Намерението на Община Бургас е през следващите четири години броят на устройствата да бъде увеличен двойно.

 

Източник: https://www.actualno.com/