Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18


Видеонаблюдение ще бъде изградено през следващата година в три от големите селища на община Макреш

24.03.2016

Макреш. В населените места на Община Макреш няма камери за видеонаблюдение, каза заРадио “Фокус” - Видин Иван Каменов, кмет на общината. Той посочи, че общината не разполага с достатъчно пари за финансиране видеонаблюдение в селата. „Имахме оферта от фирма, но при направения отчет на бюджета се оказа, че е непосилно за този момент да закупим и да поставим тези камери”, обясни Каменов. В плана на общината все пак е регистрирано предложението за видонаблюдение с цел опазване на общинските сгради, които стават обект на кражби. Според Иван Каменов камери за видеонаблюдение са необходими с цел ограничаване на престъпността в три по големи населени места в Община Макреш, но това ще бъде реализирано през следващата година. 

Източник: http://focus-news.net/news/2016/03/24/2214493

Поставят камери за видеонаблюдение в гр. Септември

23.03.2016

До седмица ще започне монтирането на камерите за видео наблюдение в СептемвриТе ще бъдат поставени около училищата и по-възловите места в общинския център, съобщи кметът Марин Рачев на среща с граждани. Това е една от мерките за борба с престъпността, както и за подобряване организацията на движение. На едно от опасните кръстовища е поставен „Стоп”. Предстои допълнителна регулация и за други, включително с огледала, даващи видимост без опасно изнасяне на колата напред. В града ще бъдат сложени и забранителни знаци за коне.

След сигнал на граждани е осигурено допълнително осветление на пазара. Доскоро там са светили само две лампи. Рачев увери, че общината ще направи необходимото, за да си върне и автогарата, която преди време бе продадена от частен съдия-изпълнител. Предстои търг за общински парцел, а с парите сградата ще бъде откупена обратно. С новата транспортна схема до края на лятото в града ще пътуват и автобуси за хора с увреждания.

Градоначалникът каза още, че са открити 7-8 безстопанствени минерални извора. За тях ще бъде проведена процедура, за да минат на управление на общината и да не се прахосва природно богатство.

 

Интересен подход се предлага за борбата с незаконните сметища край моста на Марица на изхода към Ветрен. На мястото на всяко от тях ще бъдат направени бетонни площадки, оградени с три стени, на които ще се разчита да пречат на изхвърлянето на боклук.

Източник: dariknews.bg

Слагат камери на Гребната

02.03.2016

Да бъде изградено видеонаблюдение на улица "Ясна поляна" край Гребната база в Пловдив - около това предложение се обединиха експерти на среща, посветена на сигурността в район "Западен", провела се днес в сградата на районната администрация. 

На срещата при кмета Димитър Колев присъстваха заместник-кметът по сигурността на община Пловдив Георги Маринов, екип от Второ районно управление, начело с началника Димитър Балев, началник сектор "Криминална полиция" Кузман Мартинов, представители на общинска охрана и заместник-кметът по сигурността на района Георги Попов.

Предвижда се да бъдат поставени камери в участъка от Младежкия център до изграждащата се в момента зоологическа градина. По думите на експертите, този район ще става все по-посещаван и това го прави рисков. 

Поради тази причина тук ще бъдат положени и повече усилия по осигурявяне на сигурността на гражданите. Планира се поставяне на видеокамери и на други възлови места в район "Западен", като тепърва ще се прави анализ къде точно да бъдат разположени те. 

На срещата при кмета Димитър Колев бе договорено и засилване на патрулите на общинска охрана, които да следят за опазване на обществения ред. Ще се работи и за разчистване на основни пътни артерии от спрени неправомерно автомобили, които възпрепятстват движението и създават предпоставки за инциденти.

Източник: www.plovdiv24.bg


17 камери в парк "Лаута" срещу вандалите, 12 вече работят

26.02.2016

12 нови камери за видеонаблюдение вече работят в парк "Лаута", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Още 5 ще бъдат включени в най-скоро време, новината съобщи кметът на район "Тракия" Костадин Димитров. Така общо 17 камери ще наблюдават парка. 

"Знаете, че само преди седмица там имахме счупена чешма. Едната вечер бутнаха чешмата, а на следващата сутрин я заварихме на малки парчета. Явно някой с чук специално е дошъл, за да я раздроби. Надявам се това да приключи", коментира Димитров. 
Той бе категоричен, че в другия парк с видеонаблюдение в района - край училище "Черноризец Храбър", вандализмът се е ограничил до по една лека проява в рамките на няколко месеца. 
Камерите се наблюдават в реално време от районния кмет, от служителите в кметството, от служители на 5 РУП, както и от общинска полиция и общинска охрана.
Източник: www.plovdiv24.bg

Изграждат общ координационен център за видеонаблюдение на всички общини в Пловдивско

27.01.2016

Изграждане на общ координационен център за видеонаблюдение на всички 18 общини в Пловдивски регион и преразпределение на патрулите, за да могат да достигнат до най-крайните райони на територията на областта, са най-неотложните мерки, които ще бъдат предприети в региона в борбата с бандитите и битовата престъпност.


ова стана ясно след срещата по сигурността в Пловдив, свикана от областния управител Здравко Димитров. В нея участие взеха шефът на Областна дирекция на МВР Христо Разсолков и неговият заместник Георги Георгиев, началници на районни полицейски управления, представители на частни охранителни фирми и кметове на общините в областта. Те признаха, че най-големият проблем в повечето населени места е липсата на достатъчно човешки ресурс и недостиг на дневни и нощни патрули, които не могат да обхванат отдалечените райони на общините.


Поради тази причина в по-голямата част от тях се поставят видеокамери и се изграждат локални мрежи за видеонаблюдение. Нужно е обаче да се работи за изграждане на общ координационен център, от който ще може да се проследява в реално време криминологичната обстановка по места. Възможност за изграждане на подобен център за видеонаблюдение и закупуване на съответната техника дават някои европейски програми. Част от кметовете се поинтересуваха и от създаване на подразделения на общинска охрана по места.


Източник: http://www.trud.bg/

Слагат още камери в Пловдив, вижте къде!

21.01.2016

Нови камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Процесът на видеонаблюдение се разширява, коментира зам.-кметът по Обществен ред и сигурност Георги Маринов. Той поясни, че камери ще се появят в квартал "Капана", където в момента се обследва възможността за поставянето им. 
В парк "Лаута" пък процесът е на етап окабеляване. Там предстои самото поставяне на камерите. Дондуковата градина и парк 'Рибница" също попадат в плановете на Общината. 
През годината ще бъдат поставени и 13 камери по входно-изходните артерии на Пловдив, заяви Маринов. Инициативата е на Общината, която ще осигури финансирането, и Областната дирекция на МВР - ангажирана със самото изпълнение.Източник: www.plovdiv24.bg

Опасват с камери "Капана"

30.11.2015

Първият артквартал у нас в центъра на Пловдив - "Капана", ще бъде опасан с камери. Това предвижда планът на градската управа за догодина. Местата, определени за творчески индустрии, ще бъдат под непрекъснато видеонаблюдение срещу вандализъм.

През лятото живописните улици в обновения квартал са изпълнени с хора и артисти. Очаква се "Капана" да се превърне и в едно от местата за забавление по време на коледните и новогодишни празници в Пловдив.

Камери ще бъдат монтирани още в парк "Лаута" и в Дондуковата градина. В момента в Пловдив са разположени над 200 "очи". Те са на Главната улица, в реновираната Цар Симеонова градина, в Стария град и Гребната база.Източник: www.plovdiv24.bg

Видеонаблюдение в детските градини, искат родители

23.11.2015

Да има видеонаблюдение в детските ясли и градини, настояват родители след скандалния случай с учителката, която залепи лепенка на устата на дете.

Възпитателката, причинила болка на 5-годишния Кристиян, който отказал да яде кашкавал, получила само забележка, съобщава Нова тв. Ако обаче в забавачката е имало камери, които да уловят тормоза, едва ли учителката е щяла да се размине само с порицание, смятат родителите на момченцето.

Идеята за камери в детската градина раздели мнението на родители и педагози. Някои майки и бащи също не искат децата им да бъдат под непрекъснато наблюдение. Против идеята застанаха и голяма част от педагозите, тъй като смятат, че това е унизително и стресиращо за учителите.

В някои частни детски градини отдавна има подобно решение за контрол от страна на родители. Камери трябва да има, но не във всички ясли и градини, казват от Агенцията за закрила на детето. Дали обаче камерите ще предотвратят тормоза е под съмнение. 

Според експертите картината, която камерите предават, трябва да се следи от независими наблюдатели.

Източник: www.dnes.bg

Аналоговото видеонаблюдение ще отпадне от пазара до 6 месеца

24.09.2015

Аналоговото видеонаблюдение ще отпадне от пазара до 6 месеца коментира г-н. Николай Гетов управител на фирма Е-КОМЕРС ГРУП ЕООД.

Защо мислите, че ще отпаднат от пазара аналоговите камери?

След направен анализ на пазара в България и нашата практика, данните показват, че продажбите на HD камери било то IP камери, HD CVI или HD TVI камери  са над 80% спрямо аналоговите камери. Като цена HD CVI и HD TVI видеонаблюдението е по скъпо с около 20-28%, но като краен резултат е в пъти по добро. През последните 7 месеца много от нашите клиенти които имат съществуващи аналогови системи ги подмениха със HD видеонаблюдение като си запазиха цялата инфраструктура.

Слагат камери на 11 входно-изходни артерии в Пловдив

09.07.2015

На сесията на ОбС днес ще бъде дебатирано предложението на зам.-кмета Петър Зехтински за поставяне на камери за видеонаблюдение на входно-изходните пътни артерии на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че бе постигнато споразумение между община Пловдив и ОД МВР Пловдив за поставянето на видео камери на входовете и изходите на града.
Камерите ще са собственост на полицията, а Общината дава съгласие ОД МВР да ползват общинските стълбове, на които да се монтират устройствата.
Целта е автоматично разпознаване на регистрационни номера за издирвани МПС, преминаващи през зоните за контрол.
Според предложението камери ще бъдат поставени на "Пазарджишко шосе", "Голямоконарско шосе", "Карловско шосе", "Брезовско шосе", "Рогошко шосе", "Цариградско шосе", на "Асеновградско шосе", "Кукленско шосе", на ул. "Димитър Талев", както и на "Коматевско шосе" и "Пещерско шосе".Read more: www.plovdiv24.bg