Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20


Вижте къде в Пловдив има монтирани камери

07.08.2016

Близо 200 са обществените места под наблюдение на Общината в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Непрекъснато разширяваме обхвата, разказа зам.-кметът по сигурността в града Георги Маринов. 

Така например вече са монтирани камери от северната страна на Тунела, на подходите към Стария град, Цар Симеоновата градина е под наблюдение, парк Рибница, парк "Лаута", площад "Централен" и още куп ключови обекти. 

В "Капана" пък, освен всичко, камерите дебнат и за недобросъвестни шофьори, паркиращи в пешеходната зона. 

Припомняме, че на 11 места по входовете и изходите на Пловдив също трябва да бъдат монтирани камери, които да следят за трафика. 

Източник: www.plovdiv24.bg

Tрафикът по входовете и изходите на Пловдив под видеонаблюдение!

04.08.2016

Камери обхващат трафика на входовете и изходите на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Общо 11 са точките, на които ще се монтира видеонаблюдение, разказа зам.-кметът по Обществен ред Георги Маринов.

Техниката има своята специфика. Освен трафика камерите ще могат да четат номера и по този начин да засичат коли, обявени за издирване. 

 

"Всичко се прави с цел повишаване сигурността", категоричен бе Маринов. 

В тази връзка днес Община Пловдив обяви обществена поръчка за проектиране, изграждане, внедряване и гаранционна поддръжка на системата за видеонаблюдение и контрол на входно-изходните артерии. Прогнозната й стойност е за 266 666.67 лева без ДДС. 
След като Общината закупи камерите, те ще бъдат дарени на Областна дирекция на МВР в Пловдив. 
Източник: www.plovdiv24.bg

Разширяват капацитета за видеонаблюдение в София

02.08.2016

Видеонаблюдението обхваща и пътни кръстовища, които са включени в системата за управление на трафика. 
Към момента е изградено видеонаблюдение на 87 кръстовища, а до края на годината ще бъдат 160. Видеонаблюдението на основни булеварди и кръстовища съдейства при разкриване на нарушители и е превенция срещу пътно транспортни произшествия. Общината е изпълнила и три противопожарни кули на Плана Бистрица и Бухово, от които се следи за възникване на пожари в планинските райони.

По данни на СДВР в зоните, в които има изградено видеонаблюдение се регистрира намаляване на престъпността и хулиганските прояви със 60 - 70 %. През миналата година, Столичната община предостави над 950 диска с видеоматериали за подпомагане на работата на СДВР по изясняване на инциденти и разкриване на престъпления.


Източник: www.bnr.bg

Ремонтират Центъра за видеонаблюдение на "Общинска охрана"

25.07.2016

Община Пловдив обяви обществена поръчка за ремонт на осем свои обекта, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Търси се изпълнител на текущи ремонтни дейности в Оперативния център за видеонаблюдения към ОП "Общинска охрана". 

В списъка с обекти са още Център за настаняване от семеен тип в Тракия - къща 1 и къща 2; Център за настаняване от семеен тип на ул. "Богомил", на ул. "Липник" и на ул. "Лъджене"; Защитено жилище на ул. "Лазар Маричевски" и Дом за възрастни хора с увреждания "Хаджи Гьока Павлов". 

Общата прогнозна стойност на поръчката е за 122 510,83 лева без ДДС.

Източник: www.plovdiv24.bg

Видин: В Дома за деца, лишени от родителска грижа – Белоградчик има изградено видеонаблюдение

11.07.2016

В Дома за деца, лишени от родителска грижа „Надежда“ – Белоградчик има изградено видеонаблюдение. Това каза за Радио “Фокус”-Видин Емилия Григорова, директор на социалната институция. Тя посочи, че се обръща внимание за сигурността на децата през лятото. „Всяко дете, което излиза от сградата трябва да получи разрешение и да се подпише в специален регистър, че напуска институцията за няколко часа. Лошото е, че детето може да каже, че отива някъде, а всъщност да бъде на друго място“, каза Емилия Григорова. Тя допълни, че Белоградчик е малък град, хората познават децата от Дома и ако е необходимо подават сигнал. „Не се е случвало наше дете да попадне в рискова ситуация, полагат се грижи да гарантираме сигурността им“, каза Емилия Григорова.

Анна ЛОЗАНОВА 

Източник: www.focus-news.net

Сливен: Близо 160 камери за видеонаблюдение са поставени в града

11.07.2016

 Близо 160 камери за видеонаблюдение са поставени в Сливен. Обхванати са входовете и изходите на града, както и обществени места, съобщи за Радио „Фокус”-Сливен инж. Никола Димитров, представител на фирмата, която е изградила системата. По думите му камерите са разположени на входно-изходни точки на Сливен, на важни кръстовища, паркови територии, значими обществени места, ясли, детски градини, училища. Според него идеята е чрез използването на тази система да се осъществява превантивна дейност, намаляване на криминалните престъпления и разкриването им. Експертът допълни, че с камерите има възможност да бъдат разчетени ясно номерата на коли, които се движат с до 300 км/ч. Има възможност и за проследяване на обекти чрез различни камери. Той поясни, че в тази система не е възможно изтриването на данни, а записите се пазят до 14 дни, преди да бъдат унищожени. Предстои поетапно разширяване на системата за видеонаблюдение в Сливен. Намеренията са на първо време да бъдат поставени камери в Индустриална зона - запад, в района на пазара за плодове, зеленчуци и цветя, като на по-късен етап се обхване и останалата част от промишлената зона. Причина за разширяване на видеонаблюдението са зачестилите кражби във фирмени обекти. 

Източник: www.focus-news.net

Над 400 обекта се наблюдават от камери в столицата

11.07.2016

Над 400 обекта са включени в системата за видеонаблюдение на София. Това са училища, детски градини, подлези, открити пространства и вече пътни участъци. Това написа във фейсбук страницата си столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Освен центърът за видеонаблюдение са изградени и 4 изнесени центъра за видеонаблюдение. Последният от тях е в кв."Павлово", който разполага и с оборудване, необходимо при извънредни ситуации като бедствия, аварии и инциденти. Той следи Южната дъга и кварталите „Драгалевци", „Симеоново", „Горна баня" и село Владая.

Първият изнесен център е на бул. "Ботевградско шосе". С него се наблюдават подлезите. Това позволява реакция в рамките на 4-5 минути, обяснява Фандъкова.

В кв. „Павлово“ се намира и аварийно-спасителното звено на общината, което е оборудвано с техника за бърза и адекватна реакция при произшествия и тежки метеорологични ситуации.

Източник: www.topnovini.bg

Димитър Колев осигури видеонаблюдение за пенсионерски клуб

06.07.2016

С модерна система за видеонаблюдение разполага вече пенсионерски клуб "Отдих" в район "Западен". Възрастните хора получиха новата си придобивка благодарение на кмета Димитър Колев.

Общо 3 камери са монтирани пред входовете на пенсионерския клуб. С тях се осъществява 24-часово наблюдение и видеозапис, като в най-скоро време те ще бъдат свързани и към СОТ. 

"Благодарение на тази система възрастните хора ще се чувстват по-сигурни и по-спокойни, когато идват тук, за да се видят с приятелите си", заяви кметът на район "Западен" Димитър Колев, след като лично посети клуба. 

Той увери възрастните хора, че в негово лице те имат верен приятел и могат да разчитат на пълно съдействие от негова страна.

Източник: www.plovdiv24.bg

Димитровград с видеонаблюдение

12.05.2016

Процедура за изграждане на видеонаблюдение на 9 ключови места в Димитровград стартира общината, съобщи днес кметът Иво Димов. В началото на работния ден той получил писмо от началника на местното полицейско управление Ангел Дулев, в което са определени позициите за разполагане на камерите. Предвижда се такива да има на всички входно и изходни пътни артерии на Димитровград, както и на новият жп надлез около Водната кула, пред сградата на общината и входа на парк "Марица".

 

Изцяло ще се съобразя с предложенията на РУП-Димитровград, коментира днес Иво Димов. И посочи, че това е първият етап от въвеждане на видеонаблюдение в града, като предстои да бъде обявена поръчка за доставка и монтаж на техниката. В бюджета за целта са предвидени 30 000 лв. По предварителни изчисления, до края на годината видеонаблюдението трябва да е факт, посочи още димитровградският кмет.

Източник: http://www.dariknews.bg/

Болница “Света София“ въведе онлайн видеонаблюдение на новородените

12.05.2016

Онлайн видеосистема за наблюдение на бебета от смартфон, през която родителите и лекарите ще могат да наблюдават непрекъснато новородените заработи в Първа АГ болница "Св. София" и беше представена от директора на болницата д-р Иван Костов при посещение на столичния кмет Йорданка Фандъкова в четвъртък.

Новата видеосистема е част от интегрираната информационна система на болницата, която позволява да се следят и финансово-административните резултати в реално време.

От началото на годината до момента в болницата са се родили около 900 бебета, а през миналата година са изродени 3000 бебета, което поставя болницата на второ място в страната по брой раждания.

Според д-р Костов тази година ражданията може да са между 7% и 10% повече.

“Нашата концепция за общинското здравеопазване е много ясна – модернизация, привличане и задържане на добри екипи и ефективен мениджмънт на болниците, коментира Фандъкова.

В Първа АГ болница през последните две години са инвестирани около 1 млн. лева за подобряване на материалната база и за купуване на ново оборудване. През тази година предстоят ремонти в Първа градска болница, Пета градска болница и в болница "Шейново", както и цялостно саниране на 12-о ДКЦ в "Люлин", съобщи още Фандъкова.

Източник: http://www.mediapool.bg/