Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20


Изграждат общ координационен център за видеонаблюдение на всички общини в Пловдивско

27.01.2016

Изграждане на общ координационен център за видеонаблюдение на всички 18 общини в Пловдивски регион и преразпределение на патрулите, за да могат да достигнат до най-крайните райони на територията на областта, са най-неотложните мерки, които ще бъдат предприети в региона в борбата с бандитите и битовата престъпност.


ова стана ясно след срещата по сигурността в Пловдив, свикана от областния управител Здравко Димитров. В нея участие взеха шефът на Областна дирекция на МВР Христо Разсолков и неговият заместник Георги Георгиев, началници на районни полицейски управления, представители на частни охранителни фирми и кметове на общините в областта. Те признаха, че най-големият проблем в повечето населени места е липсата на достатъчно човешки ресурс и недостиг на дневни и нощни патрули, които не могат да обхванат отдалечените райони на общините.


Поради тази причина в по-голямата част от тях се поставят видеокамери и се изграждат локални мрежи за видеонаблюдение. Нужно е обаче да се работи за изграждане на общ координационен център, от който ще може да се проследява в реално време криминологичната обстановка по места. Възможност за изграждане на подобен център за видеонаблюдение и закупуване на съответната техника дават някои европейски програми. Част от кметовете се поинтересуваха и от създаване на подразделения на общинска охрана по места.


Източник: http://www.trud.bg/

Слагат още камери в Пловдив, вижте къде!

21.01.2016

Нови камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Процесът на видеонаблюдение се разширява, коментира зам.-кметът по Обществен ред и сигурност Георги Маринов. Той поясни, че камери ще се появят в квартал "Капана", където в момента се обследва възможността за поставянето им. 
В парк "Лаута" пък процесът е на етап окабеляване. Там предстои самото поставяне на камерите. Дондуковата градина и парк 'Рибница" също попадат в плановете на Общината. 
През годината ще бъдат поставени и 13 камери по входно-изходните артерии на Пловдив, заяви Маринов. Инициативата е на Общината, която ще осигури финансирането, и Областната дирекция на МВР - ангажирана със самото изпълнение.Източник: www.plovdiv24.bg

Опасват с камери "Капана"

30.11.2015

Първият артквартал у нас в центъра на Пловдив - "Капана", ще бъде опасан с камери. Това предвижда планът на градската управа за догодина. Местата, определени за творчески индустрии, ще бъдат под непрекъснато видеонаблюдение срещу вандализъм.

През лятото живописните улици в обновения квартал са изпълнени с хора и артисти. Очаква се "Капана" да се превърне и в едно от местата за забавление по време на коледните и новогодишни празници в Пловдив.

Камери ще бъдат монтирани още в парк "Лаута" и в Дондуковата градина. В момента в Пловдив са разположени над 200 "очи". Те са на Главната улица, в реновираната Цар Симеонова градина, в Стария град и Гребната база.Източник: www.plovdiv24.bg

Видеонаблюдение в детските градини, искат родители

23.11.2015

Да има видеонаблюдение в детските ясли и градини, настояват родители след скандалния случай с учителката, която залепи лепенка на устата на дете.

Възпитателката, причинила болка на 5-годишния Кристиян, който отказал да яде кашкавал, получила само забележка, съобщава Нова тв. Ако обаче в забавачката е имало камери, които да уловят тормоза, едва ли учителката е щяла да се размине само с порицание, смятат родителите на момченцето.

Идеята за камери в детската градина раздели мнението на родители и педагози. Някои майки и бащи също не искат децата им да бъдат под непрекъснато наблюдение. Против идеята застанаха и голяма част от педагозите, тъй като смятат, че това е унизително и стресиращо за учителите.

В някои частни детски градини отдавна има подобно решение за контрол от страна на родители. Камери трябва да има, но не във всички ясли и градини, казват от Агенцията за закрила на детето. Дали обаче камерите ще предотвратят тормоза е под съмнение. 

Според експертите картината, която камерите предават, трябва да се следи от независими наблюдатели.

Източник: www.dnes.bg

Аналоговото видеонаблюдение ще отпадне от пазара до 6 месеца

24.09.2015

Аналоговото видеонаблюдение ще отпадне от пазара до 6 месеца коментира г-н. Николай Гетов управител на фирма Е-КОМЕРС ГРУП ЕООД.

Защо мислите, че ще отпаднат от пазара аналоговите камери?

След направен анализ на пазара в България и нашата практика, данните показват, че продажбите на HD камери било то IP камери, HD CVI или HD TVI камери  са над 80% спрямо аналоговите камери. Като цена HD CVI и HD TVI видеонаблюдението е по скъпо с около 20-28%, но като краен резултат е в пъти по добро. През последните 7 месеца много от нашите клиенти които имат съществуващи аналогови системи ги подмениха със HD видеонаблюдение като си запазиха цялата инфраструктура.

Слагат камери на 11 входно-изходни артерии в Пловдив

09.07.2015

На сесията на ОбС днес ще бъде дебатирано предложението на зам.-кмета Петър Зехтински за поставяне на камери за видеонаблюдение на входно-изходните пътни артерии на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че бе постигнато споразумение между община Пловдив и ОД МВР Пловдив за поставянето на видео камери на входовете и изходите на града.
Камерите ще са собственост на полицията, а Общината дава съгласие ОД МВР да ползват общинските стълбове, на които да се монтират устройствата.
Целта е автоматично разпознаване на регистрационни номера за издирвани МПС, преминаващи през зоните за контрол.
Според предложението камери ще бъдат поставени на "Пазарджишко шосе", "Голямоконарско шосе", "Карловско шосе", "Брезовско шосе", "Рогошко шосе", "Цариградско шосе", на "Асеновградско шосе", "Кукленско шосе", на ул. "Димитър Талев", както и на "Коматевско шосе" и "Пещерско шосе".Read more: www.plovdiv24.bg

През 2015 в София ще бъдат присъединени още 100 обекта с видеонаблюдение

25.06.2015

За няколко години Столичната община последователно инвестира в изграждане на система за видеонаблюдение, отговарят на "Строителство градът" от Столичната община. В момента имаме една от най-голeмите и добре работещи системи, която включва 240 училища и детски заведения в над 10 района на столицата, 9 парка и градски градини и 29 пешеходни подлеза, твърдят от общината.
През тази година ще бъдат присъединени нови над 100 обекта.
Вече има действащ оперативен дежурен център и видеонаблюдение. В него се наблюдават 24 часа обектите, които са включени в системата. В последните месеци Столичната община подпомага и работата на системата за видеоконтрол на МВР, като осигурява достъп до своите камери и необходимата техническа поддръжка и внедряване на иновативни софтуерни програми. С развитието на системата за видеонаблюдение престъпленията намаляват средно между 40 и 90% в обсега на видеонаблюдението. В оперативния център е разположено и работно място от системата 112, което позволява по-бърза реакция.
Изграден е и оперативен център за извънредни ситуации, който е оборудван със съвременни технологични и комуникационни решения, допълват от Столичната община.
Обектите в процес на изграждане са:
Поставяне на видеонаблюдение в 2 обекта в район "Студентски", 2 в район "Подуяне", 1 в район "Триадица", 1 в район "Овча купел", 2 в район "Люлин", 2 в район "Младост", 1 в район "Връбница" и присъединяването им към общинската система за видеонаблюдение.
Новите обекти, които предстои да бъдат изградени след приключване на откритата процедура по ЗОП, са на входа и изхода на Драгалевци, Владая, Горна баня, разширяване на системата по бул. "Витоша" и бул. "Кн. Мария Луиза" и 43 в учебни и детски заведения.

wwww.gradat.bg

Монтират видеонаблюдение в още седем търновски села

23.06.2015

Седем села в община Велико Търново ще се сдобият с видеонаблюдение. Сред тях са Буковец, Райковци, Ветринци, Капиново, Шемшево. Средствата за изграждането на системите ще бъдат отпуснати по програмата „Местни инициативи”.Така населените места в общината, които разполагат с видеонаблюдение са общо 31. „Практиката показва, че по този начин значително се намалява престъпността в селата. Още повече, че работим изключително добре и с органите на реда”, информира Благовеста Факирова, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници в общината. Тя уточни, че Велико Търново е абсолютен новатор в страната по отношение на видеонаблюдението, тъй като още през 2005 год. такива системи бяха изградени в Балван, Ново село и Емен. Камерите там предстои да бъдат обновени. 

Тази година Община Велико Търново отпусна 300 хиляди лева за програмата „Местни инициативи”. Със средствата ще бъдат финансирани различни проекти на малките населени места- за изграждане на парно в обществените сгради, за детски площадки и за облагородяване на различни райони. В повечето случаи жителите на селата участват с доброволен труд за реализирането на проектите. 

Благовеста Факирова подчерта, че Община Велико Търново прави всичко по силите си животът в малките населени места да бъде близък до градския стандарт. „Имаме 36 села- 24 кметства и 12 наместничества. Няма нито едно със затихващи функции. Понеже сме в предизборна кампания, някои казват, че селата са задният двор на общината. Това не е вярно. Малките населени места се развиват спрямо местния бюджет, но се търсят средства по различни линии”, заяви тя. 

Като добра практика Факирова посочи 29-те пенсионерски клубове, които събират както стари, така и млади жители на селата. Местата са добре обзаведени и предлагат редица възможности за развлечение, увери тя. Освен това има разкрити 19 младежки центрове „Отвори очи”, където децата не просто се забавляват, а научават редица полезна информация като как да опазват околната среда, как да се движат безопасно по пътищата, кои са превантивните мерки срещу трафик на хора и каква е вредата от наркотиците. „На 26 юни откриваме лятна детска полицейска академия, която се провежда за пета година в общината. По този повод кметът Даниел Панов реши да награди клубовете със 7 хиляди лева за спортни уреди и принадлежности”, съобщи Благовеста Факирова. 

Тя информира, че в някои села започва да тече ремонт на тротоарите, а в други обновяване на църковните храмове.

Източник: www.dariknews.bg

Видеонаблюдението ще залегне като компонент в проектите, с които местните власти ще кандидатстват за европейско финансиране.

22.06.2015

Видеонаблюдението ще залегне като компонент в проектите, с които местните власти ще кандидатстват за европейско финансиране.

 

Одобрената Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г., както и други програми, дават възможности за това, каза днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя участва в работна среща в МВР, на която бяха обсъдени възможностите за ускоряване на изграждането на системи за такъв тип контрол.

"Видеонаблюдението е доказана и ефективна превантивна мярка", подчерта вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя добави, че на експертно ниво в МВР са изготвени методически указания за изграждането на системи, които да са съвместими, за да се постигне по-добър резултат в полза на сигурността на гражданите.

Кметът на София Йорданка Фандъкова представи опита на Столична община. Тя припомни подписаното преди месеци споразумение за общи действия за поддръжка, интеграция и развитие на системите за видеонаблюдение на територията на София.

DAHUA пусна на пазара 2-инчови мрежови мини PTZ камери

19.06.2015

DAHUA пусна на пазара 2-инчови мрежови мини PTZ камери

Dahua Technology е водещ световен производител и доставчик на продукти за видеонаблюдение, който въведе 2-инчови мрежови мини PTZ камери на пазара. Те поддържат до макс 25 / 30fps @ 1080P, 50 / 60fps @ 720P резолюция и H.264 & MJPEG. Дизайнът на Dahua SD22204T-GN е с размер като на кредитна карта. Трудно е да се повярва, че мрежова PTZ камера може да бъде с такива размери, но и пълна с функции.