Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20


Каназирева иска видеонаблюдение на всички обществени места

19.06.2015

В Пловдив задължително трябва да бъде изградено видеонаблюдение на всички обществени места като паркове, детски градини и ясли, училища, тепетата, подлезите, спирките и кръстовища. Това заяви в ефира на Дарик радио лидерът на „Съюз за Пловдив“ адв.Дани Каназирева.

Според нея е необходимо да се създаде единен център за наблюдение, в който да бъдат ангажирани не повече от 30 обучени и компетентни специалисти.

„На ключови места в града трябва да има мобилни екипи, които могат да реагират незабавно при нарушаване на обществения ред и да уведомяват МВР“, допълни тя.

По думите й в цялия свят престъпността намалява с над 50 % в местата, където има видеонаблюдение. Това е съвременният подход,  който дава реални резултати в много държави. „Основната отговорност за реда в града е на община Пловдив, която трябва да работи заедно с МВР, но не и да прехвърля изцяло отговорността си на друг“, категорична е Каназирева.

Годишната издръжка на „Общинска охрана“ е над 2 млн.лева за 250 служители. За тези пари спокойно може да се изгради и издържа център за видеонаблюдение и да бъдат осигурени нужните камери, допълни още Каназирева.

Източник: www.dariknews.bg

Община Стара Загора разработва проект за видеонаблюдение в градския транспорт

05.06.2015

Paбoтeн пpoeĸт зa изгpaждaнe нa cиcтeмa зa видeoнaбюдeниe ce paзpaбoтвa в oбщинa Cтapa Зaгopa. Toвa 
oбяви в cтyдиoтo нa Дapиĸ ĸмeтът Живĸo Toдopoв. „C пocтaвянeтo нa видeoнaблюдeниe щe ycпeeм дa oпaзим 
нoвитe aвтoбycи, ĸoитo пpeдcтoят дa бъдaт зaĸyпeни и нoвитe тpoлeйбycи, чиeтo пpиcтигaнe oчaĸвaмe пpeз 
eceнтa. Bидeoĸaмepи щe бъдaт мoнтиpaни пo ĸpъcтoвищaтa, ĸaĸтo и в caмитe тpoлeйбycи и aвтoбycи”, oбяcни 
гpaдoнaчaлниĸът. 
„Haдявaм ce, чe щe мoжeм дa гo финaнcиpaмe пo нoвитe пpoгpaми. Πo пapĸoвeтe, oĸoлo зaвeдeниятa, пo 
ĸлючoвитe ĸpъcтoвищa и вxoдoвeтe нa гpaдa – нaвcяĸъдe щe имa тaĸoвa нaблюдeниe”, ĸoмeнтиpa oщe 
Живĸo Toдopoв.

Източник: http://stara-zagora.info

Повече камери ще бдят за сигурността в София

05.06.2015

Ще се акцентира върху рисковите места като Студентски град и Драгалевци

София ще бори престъпността в града с допълнително видеонаблюдение. Столичната община предвижда поставянето на още 100 камери в по-рисковите райони в града.

От столичната община изчисляват, че след поставянето на камерите на "Пиротска", престъпността там е намаляла с над 70 %. Въпреки допълните мерки за сигурност, работещите в района все още се страхуват заради предишни инциденти.

Правим всичко възможно за разширяването на видеонаблюдението в централната зона. Направена е оценка в рисковите райони на града и точно на там се насочват по големите ресурси. Сред рисковите места са Студентски град, паркът на Военна академия. От повече камери се нуждаят и в кварталите Драгалевци и Бояна, където често стават обири. Паралелно с това трябва да бъдат увеличени и полицейските патрули.

Новите придобивки струват близо 3 милиона лева. Времето за инсталиране и влизане в експлоатация на устройствата ще отнеме няколко месеца.

 

Източник: www.news7.bg

Поставят видеонаблюдение за овладяване на ситуацията в Гърмен

27.05.2015

Кметът на Гърмен Минка Капитанова пое ангажимент да бъде инсталирана система за видеонаблюдение в общината, с оглед осигуряване реда и спокойствието сред населението.

Това стана по време на работна среща, в която взеха участие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР Георги Костов, директорът на ОД МВР - Благоевград Христо Разслоков и областният управител Бисер Михайлов.

Те проведоха разговори както с Инициативния комитет на протестиращите от селото, така и с представители  на ромската общност. По време на работна среща в РПУ- Гоце Делчев са обсъдени редица организационни въпроси, свързани с организацията на полицейската дейност, включително и промяна в ръководствата на районното управление и полицейския участък в Гърмен, съобщават от пресцентъра на МВР.

 

Източник: www.dariknews.bg

Засилват видеонаблюдението заради вандалските прояви в центъра на Русе

20.05.2015

Звено КООРС към Община Русе разшири центъра си за видеонаблюдение.

С направения ремонт на помещението са  създадени още по-добри условия за денонощно наблюдение, откъдето охранителите да следят за евентуални вандалски прояви и нарушения по централната градска част на Русе.  Залата за наблюдение е разширена двойно, което се налага поради непрекъснатото увеличаване на обхвата на видеонаблюдението в града. Очаква се съвсем скоро да бъдат поставени камери за наблюдение и в района на крайбрежната зона, както и около храма „Всех Святих“.

Ръководителят на специализираното звено КООРС г-н Светлозар Ненов сподели, че ремонтираният център за наблюдение разполага с отделно помещение за сървърите,  в което се поддържа температура от 17 градуса, гарантираща правилното функциониране на системата за контрол и наблюдение.

 

Източник: www.dunavmost.bg

Трябват повече пари за видеонаблюдение в София

20.05.2015

Това според експерти е един от компонентите за защита от терористични атаки

Повече средства за разширяване на видеонаблюдението в столицата. Това според експерти е един от компонентите за защита от терористични атаки.

По думите на бившия кмет по сигурността на София Иван Сотиров именно големите градове са по-застрашени заради голямата концентрация на хора в тях. Според него е важно да има и разяснителна информационна кампания, за да знаят хората как да реагират, ако забележат нещо подозрително.

 

Източник: www.news7.bg

Варна ще възстановява системата си за видеонаблюдение

31.03.2015

Община Варна започва проучване на възможностите за възстановяване на системата за видеонаблюдение в града. Това стана ясно от решение, взето по време на днешната сесия на Общинския съвет. Работна група от седем души ще трябва да проучи доколко е възможно и целесъобразно общината да изкупи дяловете на партньора си в дружеството "Варна Ефкон", което е собственик на камерите. В него 52% притежава австрийската компания "Efkon AG", а останалите 48% са на община Варна.

Системата за видеонаблюдение в града, обявена за най-скъпата и най-модерната в страната, беше изградена преди седем години, а обявената й стойност беше близо 10 млн. лв. Създаването на мрежата от над 250 камери е било договорено "устно" между бившия варненски кмет Кирил Йорданов и някогашния министър на вътрешните работи Румен Петков. Варна пое половината от стойността на камерите, но МВР отказа да заплати остатъка след оставката на Петков. По тази причина най-напред българското представителство на "Efkon AG", а след това и компанията-майка отказаха да поддържат камерите.

Така, след извършена одитна проверка на системата в края на миналата година се оказа, че тя е напълно блокирана и не работи, като в същото време Варна дължи на доставчика й още 5 млн. лв.

Избраната днес работна група от общински съветници ще тгръбва да търси начин най-напред за изкупване дяловете на "Ефкон", а след това да намери в бюджета на общината още 1,6 млн. лв. за ремонт и поддръжка на системата до края на 2016 г.

Невероятно звучи и фактът, отбелязан в доклада, че заради дефект в захранващ модул, монтиран върху сградата на община Варна, извън строя е останала и връзката между камерите в района и сградата на Областната дирекция на МВР.

От доклада за състоянието на системата за видеонаблюдение във Варна става ясно също, че дружеството "Варна Ефкон", в което общината има 48% участие срещу 52 за австрийската компания "Efkon AG", не е плащало дължимите наеми за разполагане на коумуникационно оборудванe върху различни сгради и съоръжения. Сред наемодателите на публично-частното дружества са Националното управление "Радио и телевизионни системи" (НУРТС), Областното пътно управление, Мол "Варна", хотел "Черно море", Сосиете женерал Експресбанк, частни жилищни сгради и др.

Камери ще следят за незаконна сеч в Западния парк

13.03.2015

Набезите на роми продължават вече 15 години

Охранителни камери ще бъдат поставени в Западния парк в София. Крайната мярка се налага заради продължаващата незаконна сеч. През годините случаите на заловени на местопрестъплението роми са десетки, отнемани са им каруците, конфискуван е дървеният материал, налагани са глоби. Досега без ефект. Общината предприема и други мерки, с цел да спре бракониерството в парка. Заради продължаващите набези обаче ще бъде въведено и видеонаблюдение. Очаква се камерите да бъдат поставени още тази пролет.

Източник: www.news7.bg

Искат осветление и видеонаблюдение на всички рискови участъци в Търново

09.03.2015

Да се монтира осветление и видеонаблюдение на редица рискови участъци във Велико Търново, поиска днес Инициативен граждански комитет, създаден след убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова.

Комитетът настоява да се свика извънредно заседание на местния парламент, на което да бъдат обсъдени възможностите за финансиране на спешните дейности за обезопасяване на проблемните градски участъци.

Монтираха камери на стълбите на "Каменица"

05.03.2015

Монтирани са камерите за видеонаблюдение на пространството над стълбите на "Каменица", доставени са също пейките и кашпите, видя репортер на Plovdiv24.bg:
Водната каскада там е готова, остава само да се пусне водата по новото съоръжение. За целта се изчаква трайно затопляне на времето. До средата на април атракцията ще заработи.
Стартът на дейностите по изграждане й бе даден в началото на месец юни миналата година, а отделените средства за нея са 150 хил. лв.

Идеята:
Една от идеите на облагородяването на това пространство е да се предизвика интересът на хората не само към самата централна улица, но и към Сахат тепе. Заедно с това стълбите ще се оформят и като естествена връзка в пешеходната зона между Главната и тепето.
Площадното пространство пък най-горе ще е забранено за влизане на автомобили, като ще се поставят антипаркинг колчета. Над това пространство ще бъде сложена и реклама "До Сахат тепе за 3 минути".

Read more: http://news.plovdiv24.bg/544578.html#ixzz3TWfewXGm