Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19


HD-CVI

24.11.2014

HD-CVI

HD-CVI камери или High Definition Composite Video Interface. Това е съвсем нова технология в охранителната индустрия, която позволява предаване на видео сигнал по коаксиален кабел. Тази възможност осигурява възможност за пренос на HD предаване на дълги разстояния – до 500 метра. Предимството е, че не е необходимо да използваме нови кабели, когато обновяваме съществуваща аналогова система за видеонаблюдение с HD-CVI. HD-CVI е патентована HD аналогова технология от Dahua. Аналоговите системи по коаксиален кабел все още доминират на пазара за видеонаблюдение - около 400 милиона аналогови камери се използват в целия свят. От ден на ден търсенето на видеонаблюдение с по-висока разделителна способност от крайните потребители се увеличава непрекъснато. Проблемът е, че необходимостта от промяна на кабелите за HD система може да доведе до по-високи разходи. Тук идва HDCVI технологията, която предлага възможност за обновяване на съществуващата система от аналогово видеонаблюдение със система с HD способност по коаксиален кабел на ниска цена.

HD-TVI

20.11.2014

HD-TVI камери - нова технология за аналогово HD решение. Навлизайки в ерата на цифровата технология, аналоговата технология за видеонаблюдение не спира с иновациите. Освен HD-SDI и HD-CVI днес на пазара навлиза и HD-TVI (High Definition Transport Video Interface). Позволява пренос на видеосигнал с резолюция 720P/1080P по коаксиален кабел до 500 метра. Очаква се в следващите 3-5 години всички аналогови камери да бъдат заменени с камери с висока разделителна способност. Много от потребителите започват да се притесняват, че ще трябва наново да свързват кабели, да преинсталират или да добавят нови мрежови устройства за модернизация. Тази група от потребители предпочита лесно и икономично да награждат съществуващите системи за видеонаблюдение с HD, а не с IP камери. В този контест идеалното решение  е HD-SDI, HD-SVI или HD-TVI камери.

HD-TVI предимства: 

  • Аналогово HD видеонаблюдение с резолюция 720P/1080P 
  • Пренос на видео и аудио сигнал по коаксиален кабел 
  • Не се губи качеството и няма забавяне на HD видеосигнала 
  • Способност за пренос на видеосигнал до 500 метра 
  • Лесно и икономично за обновяване на съществуваща аналогова система с HD система за видеонаблюдение.

HD SDI камери

18.11.2014

HD SDI камери

HD SDI камери (high definition serial digital interface) – изключително лесни за инсталиране, лесни за използване и предлагащи решение за ефективно видеонаблюдение с пълна HD видео резолюция, което е много по-добро от стандартните аналогови камери. Тези тип камери са съвместими само с HD-SDI рекордери. Ние предлагаме богат избор на камери HD-SDI с висока резолюция, HD-SDI системи за видеонаблюдение и хибридни системи, оборудвани с функции и възможности, които правят HD-SDI правилният избор, когато изискването е да се вижда високо ниво на детайлност във вашето видеонаблюдение. Тези камери за наблюдение са способни на 1080p видео предаване също като 2-мегапикселова IP камера, но се използва коаксиален кабел като RG59 или RG6 вместо мрежов кабел. Това значително намалява разходите за кабели и опростява инсталацията. Така можете да направите подмяна на стандартна система за видеонаблюдение, без да се заменят всички кабели. Чрез хибридните HD системи за видеонаблюдение вие използвате съществуващото аналогово оборудване и ви се предоставя възможност за добавяне на HD камери, с което да ограничите бюджета допълнително.

Видеонаблюдение по пътищата

17.11.2014

Видеонаблюдение по пътищата

Последните години зачестиха нарушенията по пътищата и магистралите. Вижте как шофьор във Великобритания нарушава правилата за движение, правейки изключително опасна маневра на магистрала, заемайки три ленти с предпоставка за ПТП. Именно заради това е необходимо да бъдат поставени камери за видеонаблюдение във всички важни участъци, които да следят за нарушители.

Видеонаблюдение в училища, градини и университети

17.11.2014

Видеонаблюдение в училища, градини и университети

Училищната безопасност е от изключителна важност в днешно време. Сигурно всеки един директор на училище или ректор на университет си е задавал следните въпроси: как може да защити своя персонал и учениците да се чувстват сигурни в училище, университет, градина, така че да се съсредоточат върху преподаването и ученето или какви мерки за сигурност трябва да се приложат, за да може по най-разумния начин да се използват парите на общината. Отговорът е следният: най-ефективният начин е комбинация от система за видеонаблюдение и контрол на достъпа. Видеонаблюдение около периметъра на училищната сграда може да действа като възпиращ орган още в самото начало. Ограничението на достъпа до определени зони може да гарантира, че натрапници никога не биха могли да достигнат до критични области на училището, комуникационни центрове или захранвания. Ние, от Е-КОМЕРС ГРУП, можем да изпълним всички изисквания за монтаж цялостна система за видеонаблюдение. За повече информация може да се свържите с нас на посечените и-мейли или телефони за връзка.

Видеонаблюдение на Вашето работно място

14.11.2014

Видеонаблюдение на Вашето работно място

Кражба може да се извърши навсякъде, особено на работното място. Искате видеонаблюдение за Вашия офис, бизнес сграда или завод? За повече от 8 години Е-КОМЕРС ГРУП е защитила хиляди фирми от малки търговци до големи корпорации. Помогнали сме на хиляди клиента да запазят своя инвентар от служители и клиенти безопасно. Ние, от Е-КОМЕРС ГРУП, можем да Ви предложим система за видеонаблюдение на достъпни цени. Предлагаме пълна гама от технологии за сигурност, включително контрол на достъпа, аналогови и IP охранителни камери, записващи устройства.

Видеонаблюдение за Вашия дом

13.11.2014

Видеонаблюдение за Вашия дом

Изборът на правилната система за видеонаблюдение на Вашия дом може да се окаже трудна задача. Нека нашите експерти по сигурността Ви помогнат да намерите най-доброто решение за Вашите нужди. Моля, свържете се с нас на +359 89 7777 669 или +359 32 593 145 или подайте запитване на info@cnwsolution.com. Вашата информация е напълно конфеденциална и ще бъде използвана само, за да се свържем с Вас по отношение на Вашето запитване.

Има предложение за видеонаблюдение на всички училища до 2020 г.

01.07.2014

Монтирането на камери за видеонаблюдение намалява риска от престъпления с до 70% .

Училища и детските градини в София ще бъдат под постоянно видеонаблюдение това си поставиха за цел от столична община до 2020 г. Проектът е част от новата стратегия на Столична община за сигурността. 

Във всички училища и детски градини ще има камери за видеонаблюдение. До момента броят им е 190 и са разположени само в 17 столични района. Това обхваща 100 хил. деца. 

Камери ще бъдат поставени и в районите с по-голям риск от престъпления. Наличието на камери намалява рискът от престъпление с до 80%, убеден е Красимир Димитров, директор на Центъра за видеонаблюдение.
Тази година Столична община ще започне изграждането и на информационна система за ранно предупреждение и прогнозиране при опасност от наводнения. Проекта е българо-немски, като реализацията му е на стойност около 200 хил. лв.

Николово ще се сдобие с видеонаблюдение

03.12.2013

Николово ще се сдобие с видеонаблюдение. Това ще стане с усвояването на 2034 лева, които ще се насочат към придобиването на дълготрайни материални активи по предложени ена кмета на селото Марийка Генова. Предстои този месец общинските съветници в Русе да гласуват предложението, което внася кметът на Общината Пламен Стоилов. Идеята е да се осигури безопасност на жителите и превенция при намислени престъпления.

източник : http://www.ruseinfo.net/news_120954.html

Увеличават камерите за видеонаблюдение около бежанските центрове

08.11.2013

Увеличават камерите за видеонаблюдение около бежанските центрове.

В момента в София има над 3000 камери за видеонаблюдение. Специално в района на джамията и банята (площад "Бански") има моторизирани камери и още 6 други камери както и засилено полицейско присъствие. В оперативния център се води непрекъснато видеонаблюдение с 4 дежурни. Предстои да се увеличи бройката на дежурните, допълни още Димитров.