Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20


Сливен представиха автомобилите, оборудвани със системи за видеонаблюдение, които ще бъдат използвани за контрол в града

27.02.2015

Сливен представиха автомобилите, оборудвани със системи за видеонаблюдение, които ще бъдат използвани за контрол в града

В град Сливен представиха автомобилите, които са оборудвани със системи за видеонаблюдение. Оборудвани са два автомобила с три камери. В Котел и Твърдица също ще оборудват автомобили с видеонаблюдение. „На всеки автомобил отпред има поставени две камери, дясната камера записва действията на полицейските служители при проверка на документите на водачите на автомобили, лявата камера записва момента на спиране на проверявания автомобил и всичко пред автомобила. Задната камера записва всички действия зад самия автомобил. Обхвата на камерите е до 10 метра. Всеки един полицай е оборудва с микрофон, който поставя при излизане от автомобила, така разговорът между проверяваният и проверяващия се записва. Камерите позволяват работа и през нощта, като автомобилите трябва да бъдат на габаритни светлини. Оборудваните с камери автомобили на КАТ вече правят проверки”, заяви Тодор Тодоров - началник на КАТ - Сливен. Информацията от записващите устройства се събира в компютър монтиран в багажника на автомобила. Информацията се съхранява един месец в Министерството на вътрешните работи и при оспорване на решение може да се използва като доказателство.

Източник: http://www.focus-news.net/

СЕКЮРИТИ ЕКСПО

26.02.2015

Международната специализирана изложба СЕКЮРИТИ ЕКСПО (25 - 28 март 2015 г.) традиционно се провежда под патронажа на Министерството на вътрешните работи на Р България. Това е единственото събитие в този сектор в България и вече 22 поредни години е място за срещи на бизнеса с изискванията на съвременния човек. То обединява цялата верига производител–инсталатор–краен клиент и е в центъра на индустрията на сигурността и безопасността, осигурявайки най-добрата платформа за представяне на продуктите и технологиите в България. Съвременните изисквания за проектиране, изграждане и експлоатация на сградите, енергоспестяването и в същото време осигуряването на най-иновативните техники за контрол на достъп, проследяване от разстояние и всичко останало, свързано с безопасността и сигурността, е причината да обединим два проекта. Сигурни в успеха от провеждането на двете специализирани изложби по едно и също време през 2015 г., СЕКЮРИТИ ЕКСПО за втори път ще се проведе паралелно с Българска строителна седмица  -  форум за енергоефективно, екологично и функционално строителство. Надяваме се по този начин да успеем да предложим на нашите посетители максимално изчерпателна и най-актуална информация за това как можем да направим живота си по-лесен и по-сигурен. СЕКЮРИТИ ЕКСПО обхваща не само традиционните решения за сигурност като пожароизвестяване и пожарогасене, видеонаблюдение и физическа охрана, а и контрол на достъп и биометрични данни, антитероризъм, видеопроследяване, периметрова защита, защита на критичната инфраструктура, аларми, IP мрежи, IT и комуникации, М2М услуги, приложения в областта на сигурността, криптиране, ръководство и управление на риска, безопасност на операциите, сигурност на архитектурата и дизайна, интелигентни сгради, специализирани превозни средства, лични предпазни средства, специално облекло, оборудване за работа на височина и много други.

Източник: http://securityexpo.bg/bg

Търсят зали с видеонаблюдение за провеждане на матурите

12.02.2015

1792 са зрелостниците във Великотърновска област, които трябва да се явят на матури през пролетта. Около 250 са младежите, изкарали слаби оценки на зрелостните изпити в предишни години и се налага отново да държат матура. Изпитът по български език и литература е на 20 май, на 22 май е вторият задължителен изпит по предмет по избор.

В момента тече срокът, в който трябва да бъдат определени училищните зрелостни комисии. В Регионалния инспекторат по облазованието се приемат и предложения от учебните заведения за квестори, оценители и консултанти за деца и младежи със специални образователни потребности. Учениците ще започнат да подават заявления за допускане до държавните зрелостни изпити от 9 до 20 март. Младежите, неположили изпита в предишни години, също трябва да спазят този срок, иначе ще трябва да чакат есенната сесия. 

Тази година Регионалният инспекторат по образованието във Велико Търново засилва мерките за контрол при провеждането на държавните зрелостни изпити, каза шефката на институцията инж. Розалия Личева. Строги наказания ще има за квесторите, които си затварят очите и разрешават на дванадесетокласници да влизат на матурата си с мобилен телефон.

Министерството на образованието и науката задължава вече всички инспекторати да организират провеждането на матурите само в зали с видеонаблюдение. Мярката е, за да спре преписването, затова и всички нови изисквания са насочени към учителите, които решават да работят като квестори в тези дни.

Според правилата зрелостниците нямат право да влизат в сградата, където държат матура с мобилни телефони. Длъжни са да носят само лична карта и служебна бележка. В момента експертите от инспектората проучват залите, които са добре оборудвани и подходящи за провеждане на матурите през май.

Източник: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1394941

Слагат камери на всички входно-изходни артерии в Пловдив!

02.02.2015

Утре комисията по транспорт към Общинския съвет на Пловдив заедно с представители на ОД МВР ще проведе работна среща.

На нея ще бъде обсъдено предложението да бъдат поставени камери за видеонаблюдение на всички входно-изходни артерии в града ни.
Предвижда се за целта в две поредни години да бъдат отделени по 200 000 лева от общинския бюджет.
Според кмета по този начин Пловдив ще се превърне в най-безопасния град в страната.


Източник:http://news.plovdiv24.bg/538805.html#ixzz3QZnXnfAi

Видеонаблюдение DAHUA

30.01.2015

Видеонаблюдение DAHUA

На 27-ми януари 2015 г. AB DNB Bank, която е част от най-голямата финансова група в Норвегия, и която предоставя финансови услуги на своите клиенти в 19 страни по целия свят, реши да се довери на DAHUA за по-висока степен на защита и видеонаблюдение. С цел да защити своите клиенти, служители и активи, банката е избрала IP камери с мрежови видеорекордери. Мрежовите камери DAHUA се отличават с висока резолюция на изображенията. Една такава камера е моделът IPC-HDBW3300P, която е full HD вандалоустойчива куполна камера с IP66, което гарантира, че камерата ще издържи дори на най-суровите климатични условия. С най-съвременните технологии е и мрежовият видеорекордер NVR4216-4K, който може да осигури висококачествено видео с 1080P real-time live view, така че охранителите да могат да получават достъп до нивото на сигурността незабавно в мониторинг центъра. 

Изграждането на системи за видеонаблюдение е алтернативна форма за превенция на масовата престъпност

25.01.2015

Проектът за системата за видеонаблюдение в община Червен бряг включва всички населени места в общината - градовете Червен бряг и Койнаре и 12 села. Стартът на проекта бе представен на 7 декември 2012 година. Първият етап стартира през януари 2013 година. Технологично на този етап са монтирани 3 сървъра, една работна станция и 42 камери. Той вече доказва полезността на системата. 
През 2013 година е регистрирана 39.75 % разкриваемост на криминалната престъпност в община Червен бряг. Резултатите показват, че след монтирането и използването на системата за видеоконтрол се констатира намаление на регистрираните престъпления с 15.78 %. През 2014 година е констатирана 49.15% разкриваемост на криминалните престъпления. 
Вторият етап ще включи насищане на мрежата за видеонаблюдение, с още 54 камери, като общият брой ще достигне 96. Разположението на камерите е съгласувано с Районното полицейско управление на базата на анализ на потенциалните рискове за сигурността.
Точката на достъп до мрежата и контролът до информацията е само една и се намира в РУ - Червен бряг. Своевременно видеонаблюдение и контрол ще спомогне на полицейските сили да реагират в реална ситуация и реално време спрямо правонарушителите.
Чрез системата за видеонаблюдение в дългосрочен план ще се постигне:
- повишаване на мерките по превенция и противодействие на правонарушенията
- намаляване дела на престъпленията с висока обществена опасност и честотата на извършването им
- снижаване на разходите за противодействие на престъпността
- повишаване на ефективността при изпълнение на служебните задължения на органите на полицията чрез подобряване на мобилността и развитие на институционалния капацитет 
- повишаване на сигурността на гражданите и на доверието им в способността на МВР да защити правата и законните им интереси.

Източник : http://www.focus-news.net

Престъпността намалява с 40% в районите където има камери за видеонаблюдение, каза министърът на вътрешните работи Веселин Вучков

22.01.2015

Системата за видеонаблюдение на Столичната община тази година ще се разшири и ще обхване нови 103 обекта, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Днес тя и министърът на вътрешните работи Веселин Вучков подписаха Споразумение за общи действия за поддръжка, интеграция и развитие на системите за видеонаблюдение на територията на София, предаде БТА.

Министър Вучков посочи, че регистрираната престъпност намалява с 30 - 40 на сто в районите с камери. Системата за видеонаблюдение, собственост на СДВР, се експлоатира от 2006 г., когато е изграден Центърът за видеонаблюдение в столичната полиция, припомни министърът. През 2008 г. се разширява полицейската система за наблюдение като са обхванати 18 нови обекта. В резултат на подписаното днес споразумение ще стане възможно в рамките на няколко месеца всички функционалности на полицейската система за наблюдение на София да бъдат напълно възстановени, каза министър Вучков.

Фандъкова посочи, че с подписаното споразумение се увеличават усилията за поддържане на системата за видеонаблюдение. МВР и общината си предоставят взаимно правото за ползване на всяка от двете съществуващи системи спрямо задачите и правомощията на всяка институция.

В системата за видеонаблюдение на Столична община са включени 240 училища и детски градини, 19 дома за социални услуги, камери има в 21 от най-посещаваните паркове и обществени места, или общо над 390 обекта.

Национална компания Железопътна инфраструктура прекрати изграждането на видеонаблюдение

19.01.2015

Национална компания Железопътна инфраструктура прекрати  изграждането на видеонаблюдение

Причината е липсата на средства, уточниха от НКЖИ, и невъзможността да се финансира подобна обществена поръчка, а оттам и сигурността на гражданите на жп гари и прелези.
Изпълнението на поръчката включваше: изготвяне на техническо решение, разширение на съществуващата система за видеонаблюдение, доставка, монтаж и пускане в експлоатация на системите, видеоанализ и архивиране на информацията, обучение на персонала, който ще поддържа системата и ще оперира с нея. Подробното описание на изискванията към системите за видеонаблюдение и контрол бяха включени в приложената към документацията за участие в поръчката "Техническа спецификация". Възложителят предвиждаше огледи на гарите и прелезите, на които ще се изграждат системите за видеонаблюдение. Начинът и датите за оглед са описани подробно в документацията за участие.

Основна площадка или място на изпълнение на строителството, място на доставката или място на предоставяне на услугите бяха:
- в жп гарите Благоевград, Дупница, Червен бряг, Враца, Сливен, Карлово, Ямбол, Перник, София-север и Карнобат
- на жп прелезите: между гарите Елисейна и Зверино, в района на гара Световрачене, на гара Столник, между гарите Червен бряг и Телиш, междугарието гара Поликраище – гара Горна Оряховица, гара Левски - гара Буново, в района на гара Бяла, на гара Полски Тръмбеш, междугарието гара Трявна – гара Плачковци.

Стойност на поръчката беше 517 139 лв., а срокът за изпълнение - 120 дни.
Търгът беше повторно обявен в края на миналата година. Офертите следваше да бъдат отворени на 16 януари 2015 г.

Нашите най-популярни продукти

05.01.2015

Нашите най-популярни продукти

Производителност, леснота и гъвкавост

 

Hikvision бързо се превърна във водеща марка за видеонаблюдение сред клиентите. Защо? Мощната им продуктова линия предоставя професионално аналогово, HD TVI и IP решение за видеонаблюдение - всички с гаранция за качество. Продуктите на Hikvision предлагат изключително качество на изображенията с всички характеристики, които потребителите искат, и са лесни за инсталиране, експлоатация и поддръжка. И цените са красноречиви ... Как да не Ви харесат?

Полицията предлага изграждане на Център за видеонаблюдение в Пловдив

01.12.2014

Полицията предлага изграждане на Център за видеонаблюдение в Пловдив

"Изграждането на повече системи за видеонаблюдение по малките населени места в страната е една от заложените конкретни мерки. Статистиката не само за България, но и в ЕС е категорична, че прилагането им има превантивен ефект и дава конкретни резултати в противодействието на масовата престъпност и установяването на извършителите. В подкрепа на това е и отчетеният 30 % спад на регистрираните престъпления на територията на Община Марица от началото на монтирането на първите камери. В момента системи за видеонаблюдение са изградени в около 1/6 от общините в страната", посочи днес министър Вучков в Пловдив.

Той изрази надежда, че в рамките на една година този подход може да набере сила и скорост и да обхване всички населени места у нас, конкретизирайки, че основно финансирането е от страна на регионалните власти.

"Предимствата на изградената система са във възможността да бъдем информирани и да осигурим наблюдение в малките населени места, където полицията разполага с ограничени сили и средства за обезпечаване на обществения ред и борбата с престъпността", допълни директорът на ОДМВР - Пловдив Пламен Узунов.

Той обяви в аванс намерението на ръководството на областната дирекция да предложи изграждането на Център за видеонаблюдение в Пловдив.

"Така с помощта на високите технологии ще можем да добиваме информация в реално време за нещата, които се случват на наша територия и да реагираме своевременно", допълни Узунов.

Източник: www.plovdiv24.bg