Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18


Видеонаблюдение на Вашето работно място

14.11.2014

Видеонаблюдение на Вашето работно място

Кражба може да се извърши навсякъде, особено на работното място. Искате видеонаблюдение за Вашия офис, бизнес сграда или завод? За повече от 8 години Е-КОМЕРС ГРУП е защитила хиляди фирми от малки търговци до големи корпорации. Помогнали сме на хиляди клиента да запазят своя инвентар от служители и клиенти безопасно. Ние, от Е-КОМЕРС ГРУП, можем да Ви предложим система за видеонаблюдение на достъпни цени. Предлагаме пълна гама от технологии за сигурност, включително контрол на достъпа, аналогови и IP охранителни камери, записващи устройства.

Видеонаблюдение за Вашия дом

13.11.2014

Видеонаблюдение за Вашия дом

Изборът на правилната система за видеонаблюдение на Вашия дом може да се окаже трудна задача. Нека нашите експерти по сигурността Ви помогнат да намерите най-доброто решение за Вашите нужди. Моля, свържете се с нас на +359 89 7777 669 или +359 32 593 145 или подайте запитване на info@cnwsolution.com. Вашата информация е напълно конфеденциална и ще бъде използвана само, за да се свържем с Вас по отношение на Вашето запитване.

Има предложение за видеонаблюдение на всички училища до 2020 г.

01.07.2014

Монтирането на камери за видеонаблюдение намалява риска от престъпления с до 70% .

Училища и детските градини в София ще бъдат под постоянно видеонаблюдение това си поставиха за цел от столична община до 2020 г. Проектът е част от новата стратегия на Столична община за сигурността. 

Във всички училища и детски градини ще има камери за видеонаблюдение. До момента броят им е 190 и са разположени само в 17 столични района. Това обхваща 100 хил. деца. 

Камери ще бъдат поставени и в районите с по-голям риск от престъпления. Наличието на камери намалява рискът от престъпление с до 80%, убеден е Красимир Димитров, директор на Центъра за видеонаблюдение.
Тази година Столична община ще започне изграждането и на информационна система за ранно предупреждение и прогнозиране при опасност от наводнения. Проекта е българо-немски, като реализацията му е на стойност около 200 хил. лв.

Николово ще се сдобие с видеонаблюдение

03.12.2013

Николово ще се сдобие с видеонаблюдение. Това ще стане с усвояването на 2034 лева, които ще се насочат към придобиването на дълготрайни материални активи по предложени ена кмета на селото Марийка Генова. Предстои този месец общинските съветници в Русе да гласуват предложението, което внася кметът на Общината Пламен Стоилов. Идеята е да се осигури безопасност на жителите и превенция при намислени престъпления.

източник : http://www.ruseinfo.net/news_120954.html

Увеличават камерите за видеонаблюдение около бежанските центрове

08.11.2013

Увеличават камерите за видеонаблюдение около бежанските центрове.

В момента в София има над 3000 камери за видеонаблюдение. Специално в района на джамията и банята (площад "Бански") има моторизирани камери и още 6 други камери както и засилено полицейско присъствие. В оперативния център се води непрекъснато видеонаблюдение с 4 дежурни. Предстои да се увеличи бройката на дежурните, допълни още Димитров.

70 % от всички училища и детски градини в София имат видеонаблюдение

13.10.2013

70 % от всички училища и детски градини в София имат видеонаблюдение. Това каза Красимир Димитров, директор на Дирекция "Обществен ред и сигурност" към Столична община. По думите му - важно е да има постоянни проверки на охранителни фирми. Провеждат се обществени поръчки за охрана на детските градини и училищата.

„По инициатива на кмета на Столична община, правим анкета как се извършва охранителната дейност в учебните заведения. На базата на това, правим анализ как се прави охраната в даден район. Въвели сме 24-часов режим на видеонаблюдение”, посочи Димитров. 

Според него е много е важно какъв е пропускателният режим в училището, как се осъществява охраната. В момента се провеждат обществени поръчки за охрана на детски градини и училища.

“Част от учебните заведения мислят портиера за охранител, което е забранено, и омаловажават служителите на охранителните фирми”, каза още Красимир Димитров.

източник: http://www.blitz.bg/news/article/221896

Видеонаблюдение и срещу кражби ще има по АМ "Тракия"

09.09.2013

Видеонаблюдение и срещу кражби ще има по АМ "Тракия"

Пътната агенция и МВР са обсъждали и възнамеряват да поставят камери за видеонаблюдение, които в реално време да дават информация за състоянието на магистрала „Тракия”. Това каза пред журналисти директорът на „Развитие на пътната инфраструктура с бюджетни средства” в АПИ Георги Златев.

Той обясни, че към момента тази информация се получава по аналогов ред – има служители, които са изпратени на места, и информират за проблемите и състоянието на пътя. За поддържането на камерите и други принадлежности от пътната инфраструктура, имало един основен проблем – вандализъм.

„Днес, докато обхождахме пътя от село Говедарци до х. „Мальовица”, наши местни структури ни информираха, че знаци, които са сложени за опасни завои, за неравности, за ограничение на скоростта, два дни след като са сложени – вече са откраднати”, подчерта Златев.

По думите му всеки такъв пътен знак струва най-малко 150 лева, защото в тази сума влизат самият знак, тръбата, на която се монтира той, бетонът и трудът на служителите.

Мантинели по пътищата също били обект на кражба. На Подбалканския път са констатирани кражби на мантинела, всеки метър от която струва най-малко 80 лева. Той увери, че веднага след като получат информация за липсващи части от мантинелите или пътни знаци, те биват възстановени.

„Призоваваме гражданите, ако видят някой неоторизиран да демонтира каквито и да било принадлежности от пътната инфраструктура – да сигнализират за това”, каза още експертът от АПИ.

източник: http://btvnews.bg/article/bulgaria/videonablyudenie-i-sreshtu-krazhbi-shte-ima-po-am-trakiya.html

От есента с камери на "Лъвов мост" и Централна гара

29.05.2013

Камерите в София са вече над 3800, като те се наблюдават денонощно в оперативния дежурен център. В пъти са намалели кражбите и измамите след тяхното поставяне в централните софийски гробища. От началото на годината от оперативния център са предали над 190-сет диска със записи, които да послужат за досъдебните разследвания на различни престъпления.

"Лъвов мост" и протежението на "Мария Луиза" са едни от местата, на които до есента трябва да бъдат поставени камери за видеонаблюдение. Нови камери ще бъдат монтирани и в подлезите по бул. "Ботевградско шосе", ключовите кръстовища в жк. "Люлин" и в крайните райони на столицата, като например Нови Искър. За целта има одобрено финансиране от 1,3 млн.лв. от СУСОПФ.

източник: http://tv7.bg/news/incidents/9757307.html

Частните пунктове за скрап ще трябва да имат денонощно видеонаблюдение

30.06.2012

Цяла година депутати, експерти и бизнес спориха по отделни текстове от закона за отпадъците.

Частните пунктове за скрап ще имат задължението да инсталират денонощно видеонаблюдение и да пазят записите поне 1 година, реши окончателно парламентът след днешния дебат по Закона за управление на отпадъците. Обектите ще трябва да работят и с банкова гаранция от 25 000 лева, а всички разплащания на площадките вече ще стават само по банков път.

Промените в норматива станаха факт, след като цяла година депутати, експерти и бизнеса спориха по отделни текстове.

С приетите изменения, кметовете на селища с над десет хиляди жители, се задължават да рециклират строителните отпадъци, както и да намалят наполовина количеството на депонирания боклук.

Освен това, местните управници имат две години срок да изградят площадки, където жителите безплатно ще предават битови отпадъци. Тези пунктове ще са единственото място, където граждани ще могат да предават и металните си отпадъци от битов характер (различни от стари електроуреди и автомобили), безвъзмездно.

Друга промяна в закона задължава търговците да кандидатстват за нови разрешителни в рамките на 6 месеца след обнародването на закона в "Държавен вестник".

Заради това, че България се забави прекалено дълго с приемането на корекциите в закона и синхронизирането му с директивите,  Европейската комисия заведе дело в съда в Люксембург. Според експерти от Министерство на околната среда и водите с приемането на закона, делото би трябвало да бъде прекратено.

Идеята за безвъзмездно предаване на отпадъците от черни и цветни метали от домакинствата е порочна и в нея няма икономическа логика, смятат от Българската стопанска камара. "Отлагането на тази идея с две години не решава въпроса със събирането и оползотворяването, продължава антиевропейската практика таксата смет да бъде втори имотен данък", се казва в становище на организацията.

Българската стопанска камара многократно е подкрепяла необходимостта от разработване на адекватен Закон за управление на отпадъците, който да се базира на работеща концепция за управление на основните потоци отпадъци, оценката за въздействието върху бизнеса и баланса между интересите на предприемачите и държавата.

Въпреки многобройните становища, в приетия от Народното събрание Закон за управление на отпадъците остават нерешени проблеми, твърди бизнесът.

Видеонаблюдение - Конституцията на Република България Чл. 32.

04.05.2012

(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.


(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.