Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18


Догодина всички варненски училища с видеонаблюдение

09/08/2011

Само шест варненски учлища остават без видеонаблюдение през новата учебна година. През следващата бюджетна година камери ще бъдат поставени и в тях,обяви кметът Кирил Йорданов на редовния си брифинг.

С видеокамери са оборудвани 41 училища във Варна, които през следващите няколко дни ще бъдат свързани с Центъра за видеонаблюдение, разположен в зала 37 на общината. Там ще се получава цялата информация от камерите в учебните заведения, обясни градоначалникът.

От зала 37 ще се осъществява и контрол върху сметопочистващите и снегопочистващите фирми, графика на градския транспорт и др., каза още Кирил Йорданов.

Ремонтите в учебните заведения това лято „са глътнали” 1,2 млн. лева. Подменени са дограми, поставени са отоплителни инсталации, ремонтирани са игрища и физкултурни салони. Училище „Любен Каравелов” ще започне учебната година с асансьорна платформа за деца с увреждания.

Ден преди да удари първият звънец, ще бъде направена първа копка на многофункционална зала в Първа езикова гимназия в града. Новото съоръжение е на стойност 1,5 млн. лева. Залата в Математическата гимназия вече е готова и ще бъде открита на първия учебен ден. За нея са похарчени 650 000 лева.До месец-месец и половина трябва да бъде завършено и новата сграда на училище „Васил Левски” в кв. „Аспарухово” на стойност 5,5 млн. лева.

От есента децата ще се радват и на ремонтирани детски площадки. Вече е приключил ремонтът на 30 места за игра – 16 от тях са в града, а останалите в – общината. За тях са дадени общо 200 хил. лева. Нов облик ще придобият и други 19 детски площадки, всичките във Варна, чиито ремонт продължава. За тях ще бъдат похарчени 250 хил. лева

Източник : http://www.moreto.net/novini.php?n=145892

История на видеонаблюдението

04/09/2009

История на видеонаблюдението

Първата система за видеонаблюдение е инсталирана в Германия през 1942 година в завода за ракетни двигатели, наречен Тест Стенд 2.

Тя е била използвана за видеонаблюдение и контрол при изстрелването на тестови ракети тип V2, с цел да се открият евентуални проблеми. Създателят на тази първа система за видеонаблюдение е немският инжинер Уолтър Брюх. В град Орлеанс(САЩ) през септември 1968 година е инсталирана първата система от камери, с цел охранителна дейност. Осигурен е монтаж на видеонаблюдение по всички главни улици, за да се намали широко ширещата се престъпност. В следствие на използваната система за видеонаблюдение, разкриваемостта на престъпленията нараства неколкократно, а видеокамерите се утвърждават като силно оръжие на сигурността. От момента на появяването си до днес системите за видеонаблюдение претърпяват сериозно развитие, като днес се радват на широка популярност. Това става възможно благодарение на значителното поевтиняване на компомпонентите, както и възможностите на съвременните компютри и възможността за използването им в системите за видеонаблюдение.

Източник : http://videocontrol.bg/viewtopic.php?f=17&t=2

В Хасково започна монтирането на 83 камери за видеонаблюдение

24.08.2018

В Хасково започна монтирането на 83 камери за видеонаблюдение, съобщи заместник-кметът Велин Балкански. Камерите ще бъдат поставени на възлови кръстовища, подлезите, централната градска част. 11 от тях са трафик-камери с лицензиран софтуер за разпознаване на номерата на автомобилите. 
Записите ще се получават в център в кметството, който предстои да бъде оборудван. При нужда информация ще се подава и към полицията.
Камерите са взети под наем от русенска фирма за една година, обясни още Велин Балкански. 
В Хасково бе обявена обществена поръчка за видеонаблюдение за 300 000 лв., но тя бе прекратена.

 

Източник: www.bta.bg

Осигурени са средства за камери за подлеза от северната страна на Тунела

14.05.2018

Осигурени са средствата за 4 камери, които ще следят за сигурността в подлеза от северната страна на Тунела.

Парите в размер на 1600 лева са разписани от кмета Иван Тотев тази сутрин, обяви самият той. По думите му вече е получил уверение от администрацията на район "Централен", че щетите от последния вандалски акт ще бъдат заплатени.

"Ние не искаме да има вандалски актове и после да си събираме щетите. Целта ни е да няма вандалски актове", коментира той. 

Що се отнася до друг проблемен подлез - този до аптека "Марица", който пострада от последните интензивни дъждове, то Тотев обяви, че днес общински служители ще огледат състоянието му, след което там ще бъде предвиден малък ремонт, тъй като през него ще минава шествието за 24 май.

 

Източник: www.plovdiv24.bg

Система за видеонаблюдение ще контролира престъпността в община Камено

20.03.2017

Община Камено ще кандидатства по проект за Общинска система за управление на сигурността, която предвижда изграждане на мрежа за видеонаблюдение в целия регион. Идеята бе представена вчера пред администрацията, служителите на реда и местното население от инж. Валентин Маламов, който е и преподавател в УНСС.

Системата вече е изградена в община Елин Пелин и статистиката показва, че битовата престъпност в района значително е намаляла. Поставянето на камери и датчици на възлови места ще позволи да се контролира цялостната вътрешната инфраструктура, важни административни сгради като училища и детски градини. 

"По този начин общината ще може да контролира и реагира при различни инциденти, да осигури спокойствие на жителите и бизнеса, тъй като битовата престъпност в района не е за пренебрегване. Ние ще направим всичко възможно да внедрим този проект, който е важен за цялото население на град Камено и 12-те села около него, каза кметът Жельо Вардунски. Гост на събитието бе и депутатът ГЕРБ от 43-тото НС Диана Йорданова. 

"Изцяло подкрепям инициативата на Община Камено в борбата с битовата престъпност и опазването на земеделската продукция на бизнеса", коментира пред журналисти Йорданова.

Именно бъдещата общинска система за управление на сигурност ще позволи на частния бизнес като земеделците да сложат видео наблюдение на нивите си, тъй като посегателствата в района са значителни. Ще има и сензори на язовирите, които ще подават сигнали при покачване на нивото на водата. Въпросният "умен" софтуер ще се създаде за конкретното място и ще реагира единствено при инциденти. Ще бъдат решени и куп екологични проблеми чрез създаване на система за мониторинг на въздуха и контрол на нерегламентиране сметища. Системата ще може да отчита ранно оповестяване на земетресения и свлачища.

Тепърва предстои общината да изготви стратегия и технически проект, а следващият етап ще бъде планиране на местоположението на камерите.

"Общинската система за управление на сигурността се занимава с ключовите взаимоотношения между основни променливи, които влияят на поведението във времето. Контролните функции на кмета и неговата администрация са основа за изграждане на системата в полето на сигурността. Системата осигурява своевременна, оперативна информация чрез специфициране на процеси, системи на работа, прихващане и управление на данни. Дава основа за координиране и сътрудничество, като дава и сигурност, че всички свързани с това страни действат координирано по време на бедствие,и минимизира риска, каза инж. Маламов.

 

Източник: www.burgas24.bg

Камери ще ловят крадци в 39 града у нас

16.09.2016

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова иска от министъра на регионалното развитие и благоустройството да финансира изграждането на видеонаблюдение в 39 града.

Финансовите средства биха могли да дойдат по европейската оперативна програма "Региони в растеж", в която има приоритетна ос за осъществяване на мерки, свързани с обновяването на градската среда и осъществяване на мерки за интегриран градски транспорт.

"Изграждането на системи за видеонаблюдение на обществени места е включено в допустимите разходи и дейности по програмата", заявява Бъчварова. 

Вътрешният министър подчертава, че видеонаблюдението е сред най-ефективните средства в борбата с конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред. 

В същото време, голяма част от изградените от местната власт системи за видеонаблюдение в отделни общини, нямат връзка с районните полицейски управления и ефективността им не е на добро ниво.

"В тази връзка в МВР бе подготвена заповед, с която са утвърдени Насоки за определяне на местата за изграждане на системи за видеонаблюдение и на минимални и функционални и технически изисквания към системите", посочва Румяна Бъчварова. 

Тя допълва, че съвместно с Националното сдружение на общините е постигнато съгласие приходите от нарушенията, които се регистрират от камерите за видеонаблюдение, да остават в бюджета на местната власт, за да се осигури ресурс за инвестиции и поддръжка.

По искане на МВР, МРРБ вече е предоставило указание към бенефициентите (общините - бел.ред.) преди да бъдат одобрени дейностите за финансиране на системите за видеоконтрол, изискванията към същите, да бъдат предварително съгласувани с регионалните структури на полицията, с оглед постигането на взаимодействие, координация и максимална ефективност при разходването на европейски и бюджетни средства.

Източник: www.plovdiv24.bg

Камери за видеонаблюдение на промо цена

06.10.2014

ON-LINE PRICE LIST VIDEONABLUDENIE

06/20/2011

Врачанското Баница стана първото село с видеонаблюдение

10/22/2010

Първата система за видеонаблюдение в отдалечено населено място беше официално открита днес във врачанското село Баница, съобщи БТА. Тя е изградена по пилотен проект, в чието финансиране са участвали с лични дарения депутатите от ГЕРБ от Врачански избирателен район.

В нея са включени пет видеокамери, монитори и софтуер, осигуряващ наблюдение в реално време. Камерите обхващат района на центъра на селото с кметството, училището, читалището и търговските обекти, както и движението по второстепенния път за ферибота в Оряхово. Общата стойност на проекта е 4625 евро, съобщи народният представител Николай Коцев.

Областната дирекция на МВР ще поеме обслужването на системата. Депутатът Коцев посочи, че проектът е един от предизборните ангажименти към избирателите, поет миналата година, и ще бъде продължен с въвеждане на видеонаблюдение в селата Девене и Вировско.

Министър Цветан Цветанов, който откри системата, посочи, че тя ще повиши сигурността и ще осигури спокойствието на жителите на Баница. Цветанов подчерта, че всички български граждани, независимо дали живеят в малко населено място или областен град, трябва да са убедени, че към тяхната сигурност има едно и също отношение от органите на реда.

4 Години CNW GROUP и 1 година E-COMMERCE GROUP Ltd.

02/08/2010

4 Години CNW GROUP и 1 година E-COMMERCE GROUP Ltd.

4 Години CNW GROUP и 1 година E-COMMERCE GROUP Ltd.