Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20


Поставиха Юлия Тимошенко под денонощно видеонаблюдение

07.04.2012

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко е поставена под денонощно видеонаблюдение в двуместната килия в затворническа колония за жени в Харков. Информацията беше съобщена от нейния адвокат Сергей Власенко. Защитникът посочи, че издевателствата над неговата клиентка продължават.

"Както и досега, й се отказва необходимата медицинска помощ, а в килията й денонощно свети лампа и Юлия Владимировна вече три денонощия не може да спи" - подчерта Власенко.

Тимошенко беше осъдена през октомври м.г. на 7 години лишаване от свобода заради превишаване на служебните правомощия при подписването на газовите договори с Русия през 2009 г. Заедно с "газовото дело" срещу Тимошенко се водят още няколко криминални разследвания, свързани с премиерския й период.

Самата Тимошенко твърди, че е преследвана по политически причини. Напоследък зачестиха съобщенията, че здравето й се влошава и че в ареста не получава адекватна медицинска помощ, което властите отричат. На 30 декември тя беше прехвърлена от Киевския следствен изолатор в Качановската колония в Харков.

Техническите прегледи минават под видеонаблюдение

05.04.2012

Във всички пунктове за технически прегледи са поставени камери за видеонаблюдение.

Нововъдението е съгласно промените в изискванията при техническите прегледи на автомобили, които влязоха в сила от началото на 2012 година.

Фирмите, които извършват такива прегледи, вече трябва да бъдат свързани с електронната система на ДАИ. Промените са направени с цел да бъдат преустановени фиктивните технически прегледи на автомобили, които се извършват само по документи, съобщи Радио Варна, цитирайки директора на Регионална дирекция “Автомобилна администрация” Коста Панайотов.

Видеонаблюдението в Русе се оказа неефективно

03.04.2012

52 нови камери за видеонаблюдение на стойност триста хиляди лева са монтирани на централния площад в Русе. Оказва се обаче, че парите са похарчени на вятъра. Това доказва смъртта на русенец, който се овъгли до неузнаваемост преди ден, буквално върху паметника на свободата, без никой да го види на охранителните камери. Видеонаблюдението в Русе трябва да пази от вандализъм паметниците на културата и новите пейки. Системата е предвидена така, че сигналът от камерите да се изпраща в специален център за наблюдение. Към общинското звено за охрана бяха назначени още девет човека, за да могат те да дават денонощни дежурства. Общата сума за проектирането и изграждането на системата за видеонаблюдение е 300 000 лв. 57-годишен русенец сложи край на живота си по изключително мъчителен начин буквално на стъпалата на паметника.Времето, за което човекът разглеждал снимки и подготвял самоубийството си, било достатъчно, за да бъде предотвратена нелепата смърт. Кметът на Русе е издал заповед и се извършва проверка по случая. Виновните ще бъдат наказани, категоричен е градоначалникът.

Разработена е система за видеонаблюдение в цялата област Велико Търново

30.03.2012

Разработена е система за видеонаблюдение в цялата област Велико Търново. С нея са запознати областният управител доц. Пенчо Пенчев, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и министър Томислав Дончев. И тримата са дали своята подкрепа за реализацията на такъв проект в региона. Това съобщи директорът на Областната дирекция на полицията комисар Живко Коцев на среща с кметовете от областта. Той обсъди с представителите на местната власт проблемите на сигурността.
“Видеонаблюдението има ключово значение в превенцията на престъпността. Направихме всичко възможно с 11-те системи, с които разполагаме в момента, да се обслужва максимално ефективно от служителите на ОД на МВР, има и разработена схема за тяхната техническа поддръжка”, каза началникът на сектор “Охранителна полиция” гл. инспектор Иван Каназирски.
От своя страна кметовете на населени места обсъдиха с представителите на МВР идеята за създаване на звена “Общинска полиция” и тяхната роля в опазването на реда. “Има огромна нужда от създаването на подобно звено. Охраната на общинските обекти – парковете и местата за отдих са от особено значение. Общинската полиция и инспектората ще имат възможност да осъществят пряк и ефективен контрол за спазването на наредбите и законите”, заяви кметът на В. Търново Даниел Панов. Той допълни, че има идея за 2012 г. в инвестиционната програма на общината да се заложат средства за допълнителни системи за видеонаблюдение.

Варна може да остане без видеонаблюдение

26.03.2012

Това е много вероятно да се случи, ако полицията откаже да плаща за него.

Варна може да остане без видеонаблюдение, ако полицията откаже да плаща за него, съобщи за Дарик общинският съветник от „Нашият град" Владимир Тонев, който представлява общината във „Варна Ефкон" ООД - съвместното дружество между Община Варна и българското представителство на австрийската компания "Ефкон АГ".

„Единственият, който извлича материални ползи от видеонаблюдението, е Областната дирекция на МВР, а тя никога не е плащала”, коментира той. Общото събрание на „Ефкон” е взело решение да се изпрати писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов в качеството си на разпоредител с бюджетни средства да посочи оторизирани лица, с които да се водят преговори.

Енергията, която консумира уличният Биг Брадър, както и наемът на площите, където са разположени антените, се плащат от общината. „Системата е полезна, тъй като с нейна помощ намаляват катастрофите по кръстовищата, както и криминалните престъпления. Въпросът е, че тези, които я предоставиха, имат да получават още 2 млн. и 400 хил. евро и някой трябва да ги плати”, коментира общинският съветник. Според него е възможно дори договаряне за разсрочено плащане на задълженията.

Йорданка Фандъкова: В системата за видеонаблюдение на общината са включени паркове и подлези

24.03.2012

"За първи път тази година към общинската система за видеонаблюдение са включени паркове, градини и подлези. Системата ще продължи да се развива и през 2012 година". Това заяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на общинския център за видеонаблюдение.

Към края на 2011 г. камери са поставени в 201 обекта от които 106 училища , 76 детски заведения, 19 дома за социални услуги, посещавани от около 100 000 деца. Изградено бе и видеонаблюдение в 5 подлези публична общинска собственост, както и в 9 паркове и градини – „Южен парк трета част”, градина пред Народната библиотека, Градската градина пред Народен театър, градина „Докторски паметник”, градина „Руска църква”, градина „Св.Кл.Охридски”, градина Национална художествена галерия, „Княжевска градина”, парк „Лебеда”.

През 2012 г. системата ще обхване всички детски заведения в районите „Люлин” и „Овча купел” , чиито общ брой е 22. През пролетта ще започне поетапното изграждане на видеонаблюдение в парк „Борисова градина” заедно с възстановяване осветлението на основните алеи. Системата ще бъде свързана, както към общинския център за видеонаблюдение, така и към този на СДВР с цел по-добра оперативна обработка на информацията.

Предстои основен ремонт на 12 пешеходни подлези по бул. „Ботевградско шосе”, предвижда капиталовата програма на Столичната община за 2012 година. В тази връзка ще бъде изградено видеонаблюдение в отремонтираните подлези. Планира се още поставяне на камери в „Централен гробищен парк” и Гробищен парк „Малашевци”, като същата ще бъде локална и ще позволи по-ефективна охрана на тези два гробищни парка. Изграждане на локална система от камери за видеонаблюдение ще има и в Столичния зоопарк.

Същевременно към Столична община е организиран оперативен дежурен център, в който постъпва цялата видео информация от обхванатите в общинската система за видеонаблюдение обекти. Чрез намиращия се в този център оперативен дежурен на общинска полиция, се създават конкретни възможности за използване на получаваната информация и осъществяване на своевременна реакция, благодарение на постоянно поддържаната връзка с СДВР и районните полицейски управления на територията на Столична община.

В оперативния център ще се организира постоянна връзка и с телефон 112. Подготвя се споразумение между Столичната община и МВР всяка информация, касаеща дейността на общината да бъде своевременно предавана към оперативния дежурен общински център за вземана на адекватни мерки.

Всички предприети до този момент от общината технически и организационни мероприятия са насочени приоритетно към повишаване на мерките за подобряване сигурността и спокойствието на столичани и като краен резултат в превръщането на София в по-добър град за живеене.

Шпионска техника за видеонаблюдение с детектор за движение

20.03.2012

Това е един чудесен комплект шпионска техника, който ви осигурява пълно спокойствие за вашето имущество или бизнес. В него ще намерите четири безжични камери, излъчващи аудио и видео на всеки един от четирите стандартни канала в обхвата от 2.4 GHz.

Благодарение на включения към тях приемник, имате възможност да наблюдавате всичко, което става и на монитор на телевизор или пък компютър и да сте в час с всички събития в охраняваната област. Може в реално време да гледате всяка камера или автоматично да се редуват четирите.

Софтуера на тази шпионска техника ви помага да вържете приемника с персоналния си компютър и да превърнете този комплект в охранителна система. Имате възможност на компютъра да следите и четирите камери, за записвате ръчно или с детектор на движение сигнала от тях и да получавате звукови аларми или съобщения по електронната поща при движение.

И четирите камери от този комплект шпионска техника, не могат да се повредят от вода, защото са водоустойчиви, предназначени са за външен монтаж, имат по 12 инфрачервени диода, които позволяват наблюдение и при пълна тъмнина в рамките на 7 метра. Обхвата им е до 100 м., при пряка видимост.
Видео файловете се записват на Вашия диск в MPEG4 формат и се подреждат по дата и час на записа.

Кметът на Брезник иска видеонаблюдение в града

18.03.2012

Кметът на Брезник Васил Узунов иска видеонаблюдение на възловите места в града. Въпросът е бил обсъден на среща между градоначалника и директора на полицията в Перник комисар Валентин Димитров.
Според Узунов с поставянето на камерите ще помогне за намаляване на престъпността в Брезник. Освен това ще е полезно и при опазването на обществения ред.

На срещата присъстваха и кметски наместници от общината. Основен проблем на селските управници е рядкото посещение на голяма част от имотите в селата, което е предпоставка за кражби и посегателства.

Срещата бе първата от серия посещения на полицейския шеф при новите градоначалници. Целта е те да се запознаят с екипа и да поставят своите въпроси, касаещи обществения ред и сигурността на съответното населено място.

До края на декември Димитров ще се срещне и с останалите кметове от областта. Заедно с него във визитите са включени изпълняващият длъжността зам.- директор главен инспектор Владимир Васев, комисар Богомил Точев – началник отдел „Охранителна полиция” и Регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Присъстват и шефовете на местните районни управления.

Следващата среща е на 22 ноември с кмета на община Земен Димитър Сотиров и кметските наместници от района.

Холандия въвежда видеонаблюдение по границите си!

16.03.2012

Силно обвързано с антиимигрантския вот на изборите, холандското правителство планира да въведе система за видеонаблюдение по своите граници, съобщава „ИЮ обзървър“
От 1 януари ще бъде инсталирана мрежа от видеокамери на 15 големи гранични пункта с Белгия и Германия. Ще има кръстосана проверка на всички регистрационни номера, за да се открият крадени коли и други престъпления, обяви холандското министерство на миграцията.
ЕК в момента проверява дали тази система е в конфликт с европейския закон за свобода на придвижването и с правилата на Шенгенската зона, в която влизат 25 държави, някои от които не са членки на съюза.
Холандското правителство зае твърда позиция срещу разширяването на Шенген с Румъния и България, позовавайки се на провала им да се справят с корупцията и организираната престъпност, отбелязва изданието. Холандското правителство даде да се разбере, че скоро няма да промени становището си.
Но холандските дипломати са ядосани, че трябва да защитават тази позиция, когато преговарят с европейските си партньори. Минибунт срещу външния министър Ури Розентал избухна през уикенда, когато няколко дипломати се оплакаха във в. „Ханделсблад“ от „изолационистката политика на своя шеф“. Розентал в отговор се закани да забрани на дипломатите да говорят повече в медиите.
Новата система по границите прилича на тази, която Дания частично въведе по-рано тази година, срещу което се обявиха Германия и ЕК. Практиката показа, че тя не е постигнала по-голямо засичане на нелегалния трафик, отбелязва датски вестник.

Монтираха 14 камери за видеонаблюдение в Ловеч

15.03.2012

Да намалее значително процентът на вандализъм в Ловеч се очаква след като влезе в действие системата за видеонаблюдение на общественото имущество, съобщиха от пресслужбата на кмета.

Вече са монтирани 14 камери на най-невралгичните места в областния град. По две камери има на площадите на училищата „Екзарх Йосиф Първи” и „Тодор Кирков”, четири камери следят алеята Башбунар, и по две камери има на новите подлези – пред МБАЛ, пред Професионалната гимназия по механоелектротехника и до „Балкан” АД. Поставянето стана след решение на общинския съвет от август т. г. Целта е да се следи денонощно за евентуални посегателства върху изградени обекти.

Намерението бе продиктувано от стремежа да се опази създаденото по проекта „Подобрение на физическата и жизнена градска среда в община Ловеч”. По него е реконструиран паркът Башбунар, където са поставени над 40 нови осветителна тела, над 50 пейки и кошчета за смет, нова асфалтова настилка и детски площадки с модерни съоръжения за спорт и отдих.

Реконструирани са 4 стари и са изградени 3 нови светофарни уредби, подновена е зелената система в централната градска част и по булевардите „България” и „Мизия”. „Средствата, вложени в проекта, са с източник Европейския съюз, а неговите правила са ясно разписани и при неопазване на изграденото със средства от европейските фондове в рамките на пет години бенефициентът, в случая общината, подлежи на много сериозни санкции, чийто размер в масовия случай е над 50 на сто от стойността на целия проект”, мотивира предложението си пред общинския съвет кметът Минчо Казанджиев.

Системата ще се ползва за опазване на активите, създадени и от други инвестиционни инициативи на общината. Освен това ще повиши чувството за сигурност у гражданите и ще активизира тяхната съпричастност към усилията за овладяване на негативните прояви в града. Има възможност за бърза намеса при извършване на престъпления, както и за оптимизиране процеса за регулиране движението в района на кръстовищата.

Системата ще бъде използвана още при оперативното ръководство по време на възникнали кризисни ситуации от ръководството на общината.

Следващата година ще бъдат монтирани камери и на входно-изходните артерии на Ловеч. Системата за видеонаблюдение може да се следи и през интернет. Парите за изграждането са от фонд „Приватизация”.