Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18


JVC излиза с две нови камери за IP видеонаблюдение

01/12/2009

JVC излиза с две нови камери за IP видеонаблюдение

Моделът VN-X35U разполага с двупосочна аудиокомуникация, изпраща съобщение по е-поща за настъпили събития (напр. засечено движение), има и 8 MB буфер за запис на кадри непосредствено преди и след дадено събитие.На международната конференция IIPSEC 09 в края на януари, посветена на решенията за видеонаблюдение и охрана, за пръв път ще бъдат показани две нови камери на JVC Professional Europe Ltd. Първата е VN-X35U - мегапикселова камера, а втората VN-X235VP4U е във вариант миникупол. Те са част от цялостно IP решение на JVC.
"VN-X35U и VN-X235VP4U въплъщават дългогодишни усилия и натрупан опит и в момента са сред най-високопроизводителните камери на пазара, заяви Фил Ринг, директор продажби в JVC Professional Europe Ltd. Тези камери ще бъдат показани на IIPSEC 09 заедно с цялото портфолио от IP куполни и статични камери, LCD монитори, 16- и 9-канални мрежови видеорекордери с вграден софтуер XProtect на Milestonе.
VN-X35U е 1,3 мегапикселова камера, която успява да запише два видеопотока Quad-VGA (4xVGA), Motion JPEG и VGA MPEG-4. В нея са интегрирани широк набор от функции, включително цветна/моно Easy Day Night за наблюдение в режим 24х7, както и активна гама функция (Easy Wide-D) за компенсиране на задно осветяване.
Камерата разполага с тригер, използващ вградена функция за засичане на движение и вход/изход за външна аларма, както и пре- и посталармен буфер с обем до 8MB. Камерата предлага двупосочна аудиокомуникация и вграден дисплеен режим (LCD1/LCD2/CRT или друг монитор), както и неограничен избор от позиции за скриване при определяне на лично пространство. Интеграцията е улеснена благодарени на използваната отворена API архитектура. При използване на камерата до 20 потребители могат едновременно да гледат изображенията, а чрез мултикаст сигнал този брой е неограничен. Достъпът до камерата става с 3-слойна парола, използва се и филтриране на IP адресите. При настъпване на дадено събитие, тя може да изпрати известие и по е-поща. Теглото на камерата е едва 510 грама, а минималната осветеност при работа - 0,3 лукса.
VN-X235VP4U е вандалоустойчив миникуполен вариант на мегапискеловата камета, която е снабдена с функциите True Day Night за оптимално качество на изображението дори при слабо външно осветление.
Новата VN-V685U е първата в света пълнофункционална Power over Ethernet (PoE) PTZ куполна камера. Разполага с 27x оптично приближение и възможности за True Day & Night, използва проверения двигател на JVC Direct Drive Motor за прецизен контрол на наклона. Предлага изпращане на пълнокадрови потоци MPEG-4 и Motion-JPEG.
CW/Б

източник : idg.bg

Работна група прави проект за видеонаблюдение на Пловдив

23/06/2008

Работна група прави проект за видеонаблюдение на Пловдив Със заповед на и.д. кмет Петко Атанасов, днес беше сформирана работна група. В града ще бъдат разположени минимум 350 видеокамери

Със заповед на и.д. кмет Петко Атанасов, днес беше сформирана работна група за изготвяне на проект на система за видеонаблюдение и управление на трафика в град Пловдив. Контролът по изпълнението се възлага на зам.-кмета ген. Димитър Цветков и зам. – кмета Марта Божикова. Идейния проект, както и експертната помощ на общинската им фирма "Зинкар", е по предложение на кметицата на Милано Летиция Морати, съобщиха от общината. В момента работната група в Пловдив работи върху налагането на предоставения идеен проект от Милано върху новия план на Пловдив, приет миналата година. В тази връзка се налагат известни корекции по проекта. Община Пловдив работи съвместно с полицията по тези промени. В града първоначално ще бъдат разположени минимум 350 видеокамери, като се започне от централните булеварди и свързаните с тях невралгични кръстовища. Камери ще се разположат по целия бул. „Цар Борис Трети Обединител”, както и на прилежащите му кръстовища с бул. „Шести септември” и Сточна гара. Комисията изработва и трасетата по булевардите, на които предстои реконструкция – като „Санкт Петербург” например и включването му в „Кукленско шосе”. За видеонаблюдението са предвидени два контролни центъра – един в полицията и един в общината. Общинският ще бъде изграден на базата на съществуващия вече контролен център на „Общинска охрана”.

източник: Econt.bg

48 столични училища с видеонаблюдение

01/11/2009

48 столични училища с видеонаблюдение

В 48 училища и детски градини в столицата ще бъдат монтирани камери за видеонабюдение, съобщи вчера зам.-кметът по образованието на София Йорданка Фандъкова. Очакваме поставянето на техниката за видеонаблюдение да приключи най-късно до началото на новата учебна година, обясни Фандъкова. Общината е осигурила от бюджета си за 2008 г. 2,3 млн. лева за тази дейност. Това е вторият етап от изграждането на видеонаблюдение в столицата. По време на първия етап бяха поставени камери в 45 училища и в 26 детски градини в районите "Сердика", "Средец", "Оборище", "Слатина", "Изгрев", "Лозенец", "Триадица" и "Красна поляна". източник : www.novinar.net

До септември изграждат видеонаблюдението на район "Витоша"

08/26/2008

До септември изграждат видеонаблюдението на район "Витоша" До три месеца ще бъде изграден координационният център по проекта за видеонаблюдение "Заедно срещу престъпността" в столичния район "Витоша".

Това съобщиха пред журналисти кметът на София Бойко Борисов, районния кмет Любен Петров, началникът на Шесто РПУ комисар Наташа Николова, националният омбудсман Гиньо Ганев и председателят на Националния съюз за безопасност и охрана Румен Ралчев, предаде БТА.

Борисов определи територията на Шесто РПУ като по-голяма от тази на един областен град.
Видеонаблюдението и засиленото полицейско присъствие ще помогнат за намаляването на домовите кражби, които са характерни за района, заяви той.

Ако моделът се окаже успешен, няма проблем той да бъде приложен и в останалите 23 столични района, каза Борисов.

Николова заяви, че пилотният проект е един от начините за прилагането на модела "Полицията близо до обществото".

Проектът е един от начините за активизиране на гражданското общество срещу престъпността, смята Ганев. Той изрази одобрение за препоръката на Борисов да се работи по законодателна инициатива материалите от видеокамерите да се използват като доказателствен материал.

От Националния съюз за безопасност и охрана са избрали квартал от района, където са определили 15 точки за видеонаблюдение на входно-изходните пътни артерии.

Предстои да се търси контакт с хората, които имат видеонаблюдение около домовете си, добави Ралчев. Техните устройства ще бъдат включени към координационния център и така периметърът, обхванат от видеонаблюдението, ще се увеличава, уточни той.

Борисов коментира, че сега е времето да се прехвърлят полицаи към общините и да се сформира общинска полиция. Според Ганев, със създаването на такава полиция може ясно да се говори за децентрализация.

Продължава изграждането на системата за видеонаблюдение

28/07/2008

Продължава изграждането на системата за видеонаблюдение Продължава изграждането на системата за видеонаблюдение в града, каза на редовния си брифинг днес кметът Томислав Дончев. “Търсим партньорство с организации и фирми, които извършват по друг повод изкопни работи, за да положим кабел за оптично трасе- за видеонаблюдението на града”. В момента се изгражда трасе за оптичен кабел, с което да се покрие основната ос на града- от кръстовището на ул. “Стефан Караджа” - “Могильов” до Областната администрация, както и от кръстовището до Районна служба пожарна безопасност и защита на населението и от Областната администрация до Етъра.

Изпълнителят, докато извършва изкопни работи за своите цели, полага заедно с това тръба от усилен полиетилен, в която на по- късен етап да се положи оптичният кабел. В момента се преговаря за изграждането на трасето в посока село Поповци. Предимство на оптичното трасе е, че във времето може да се добавят много камери за наблюдение.

Около 40- 50 хил. лв ще са необходими за полагането на оптичния кабел. По- късно ще бъдат поставени камери. Над 38 точки за видеонаблюдение се предвижда да бъдат обхванати. “Това видеонаблюдение ще се изгражда в продължение на 5-6 години и може би 2 млн. лв. няма да са достатъчни за да започне да функционира”, каза още Дончев.

ГОРСКИТЕ НАЗНАЧИЛИ 150 СТРАЖАРИ И ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

05/30/2008

150 горски стражари са назначени за охраната на горите в района на Регионално управление на горите /РУГ/ в Берковица, която обхваща общините Видин, Враца и Монтана, съобщи за радио “Фокус”-Видин Ваня Каменова, специалист в РУГ-Берковица. Горските стражари са назначени в държавните лесничейства в трите области и са на пряко подчинение на директорите на тези институции, уточни Каменова. Броят на тези стражари е определен спрямо площта, която те трябва да охраняват и на всеки от тях е поверена определена площ хектари, за които отговорят. Освен тези 150 души, на територията на управлението работят още осем двойки подвижна горска стража, които са оборудвани с автомобили и са със специален режим на действие. Обхватът им на дейност е в цяла Северозападна България, уточни Ваня Каменова. От своя страна те дават дежурства по предварително установен график, който се утвърждава само от началника на РУГ и единствено той знае кога и къде те се намират. Дейността им се състои най-често във внезапни проверки в почти всички територии, принадлежащи към РУГ-Берковица. Ваня Каменова подчерта, че те имат право да проверяват движещите се автомобили дали превозват маркирани дървета, отсечени с разрешение, а така също могат да извършват проверки и в цехове, преработващи дървен материал. В тези цехове се проверява освен наличния дървен материал и документацията, дневниците и специалният регистър за фирмите, преработватели на дървесина. Съвместни акции с полицията и правораздавателните органи са сред основните мерки срещу бракониерите, посочи Ваня Каменова. При установени нарушения на РУГ се изпращат подкрепления от другите региони. Предстои изграждане на постоянни пунктове в райони с установено концентрирано бракониерско присъствие. Такъв пункт има поставен в района на Видин. Регионално управление на горите в Берковица въвежда система за видеонаблюдение в такива постоянни пунктове, съобщи още Ваня Каменова. Целта е строго да се следи потокът на дървесината. Такива проекти се предвижда да се създадат в района на Видин, Белоградчик и Монтана. Ваня Каменова сподели, че има случаи бракониери да нанасят побой на стражари на РУГ-Берковица. През 2007 година в региона на Монтана на служител на управлението му е била отрязана част от ръката от бракониери. Тя посочи, че горските стражари патрулират поединично, докато бракониерите са на хайки по четирима - петима души и много често оказват физическо насилие при прилагане на забрани. Бракониерите притежават оръжие и често си отмъщават на горските служители като посягат на личното им имущество. Срещу бракониерите се издават наказателни актове на базата на закона за горите, сезират се и правораздавателните органи.

Димитър СТЕФАНОВ
noviniteb.com

Видеонаблюдение в Mall Varna боулинг зала Excalibur

05/28/2008

Завърши монтажа на всички камери на боулинг зала Excalibur в Mall Varna.

Видеонаблюдение на Cosmopolitan гр. Хасково

04/14/2008

В процес на изграждане е комплекс "COSMOPOLITAN" гр. Хасково, състои се от боулинг зала, нощен бар и коктейл бар. Общо в целият обект има 17 камери за видеонаблюдение.