Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18


Община Ямбол поставя видеонаблюдение в Музея на бойната слава

03.11.2018

Община Ямбол ще постави камери за видеонаблюдение в Музея на бойната слава, съобщи директорът му Милчо Начев.
През октомври беше извършена кражба в музея, след като бяха разбити три от залите, но досега виновниците не са открити. Установено е, че липсват около 40 ценни експонати - оръжие, ордени, униформи от времето на войните за национално обединение, които имат голяма колекционерска стойност.
След кражбата общински съвет Ямбол гласува 2700 лв. за поставяне на камери в района, който обхваща площ от 84 дка и досега беше обезопасен само с жива охрана.
Музеят на бойната слава беше открит преди 5 години и е единственият общински музей с военни експонати.

 

Източник: http://www.bta.bg

В селата на община Тунджа започна монтиране на система за видеонаблюдение

29.10.2018

В 44-те села на община Тунджа започна монтиране на система за видеонаблюдение, съобщи кметът на общината Георги Георгиев.
Видеокамерите се монтират на входните пътища към населените места, на централни улици и около публични сгради. Дежурни оператори ще следят обстановката в селата през цялото денонощие.
Видеонаблюдението трябва да бъде завършено до средата на следващата година и ще струва на общинския бюджет около 50 000 лева.

 

Източник: http://www.bta.bg

В Плевен видеонаблюдение от ново технологично поколение ще разполага с камери в 33 точки на града

16.10.2018

В Плевен система за видеонаблюдение от ново технологично поколение ще разполага с камери в 33 точки в различни зони на града. Това съобщиха от общината.
С това видеонаблюдение ще се постигне повишаване на сигурността и контрола в районите на града, подобряване възможностите за реакция при издирване на МПС, предотвратяване и разкриване на престъпления.
Камерите ще наблюдават ключови кръстовища, паркове, входни и изходни зони на 100-хилядния град, паркинги, пешеходни зони и др. Системата е с единна платформа, базирана на видео мениджмънт система. Тя обединява сървър със софтуер за видеонаблюдение и контрол, споделен мрежови дисков масив, система от видеокамери, свързани чрез активни устройства, комуникационни и захранващи линии, контролен център и работни станции за отдалечен достъп. Предвидени са няколко типа камери като за всеки обект са комбинирани така, че да предоставят необходимото качество на картината, функции и разделителна способност за правилно оценяване на възникнали ситуации. Картината ще гарантира възможност и за лицева регистрация с цел контрол на шофьори и пешеходци. Така например, камерата за трафик решения е с автоматично разпознаване на регистрационни табели, покрива две ленти на движение и засича скорост до 200 km/h. Освен това поддържа т.нар. "черен" списък с номера на автомобили. 
Мониторинг центровете ще бъдат два - единият в сградата на ОД на МВР Плевен, а вторият - в Община Плевен. Системата ще дава възможност бързо да се намира информация за движение в желан регион в реално време, да се задава различна схема за различни събития, да се прави запис и преглед на цялата информация за историята на събитието. 
Проектът е наречен "Разработване и внедряване на софтуер на интегрирани решения за изграждане на система за видеонаблюдение - Плевен", уточняват от общината.

 

Източник: http://www.bta.bg

Община Смолян отчита спад на вандалските прояви в зоните с видеонаблюдение

11.09.2018

От ръководството на Община Смолян отчитат спад на вандалските прояви, в зоните с видеонаблюдение, съобщи кметът Николай Мелемов. С помощта на камерите са установени нарушители на обществения ред около сградата на Държавния архив в Смолян.

Мелемов е категоричен, че вандалските прояви са се ограничили на местата, където има камери.

Именно заради това, община Смолян продължава да монтира нови камери за видеонаблюдение.

„В обектите по ОП „Региони в растеж“, по изпълняваните от общината проекти, ще монтираме 85 камери в образователни институции - ППМГ, ДГ "Буратино", в VІІ-мо СУ, в VІ-то ОУ и Езиковата гимназия“, добави още кметът Николай Мелемов.

26 камери предстои да се монтират по четирите надлеза, улиците „Беклийца“, „Евридика“, „Зорница“ и „Спортна“. Една камера ще има на детска площадка до Автогарата и една на пешеходна зона между ул. „Снежанка“ и ул. „Добруджа“.

Повечето описани проекти ще бъдат изпълнени до края на настоящата година, което значи че към общината ще работят 162 камери, от които 146 в областния град. 

 

Източник: dariknews.bg


С видеонаблюдение ще се сдобие Палеонтологичният музей в Асеновград

05.09.2018

Изграждат система за видеонаблюдение на Палеонтологичен музей „Димитър Ковачев” в Асеновград. Проектът е на стойност 2 000 лева. За тази и други цели бе необходимо да се извърши промяна в капиталовите разходи на Общината. Общински съвет-Асеновград прие предложението за завишаването им по време на 45-тото си редовно заседание. Общата рамка на бюджетните средства за капиталови разходи за 2018 г. бе увеличена с около 206 000 лева.

Източник: www.actualno.com

Поставят видеонаблюдение в горнооряховските села

02.09.2018

В община Горна Оряховица ще бъде изградена система за видеонаблюдение в селата. За повишаване на сигурността в населените места  ще бъдат инвестирани близо 40 хиляди лева от местния бюджет.
Предвижда се 40 камери да бъдат разположени на входно-изходните артерии на всички селища в общината, която е втора по големина във Великотърновска област. Ще бъдат монтирани средно по 3 камери във всяко от тринайсетте селища. 
В момента се набират оферти от кандидатите за изпълнение на поръчката. 
Кметовете смятат, че видеонаблюдението ще намали битовата престъпност и ще подпомогне полицията при разкриването на престъпления.
Източник: http://inews.bg

В Хасково започна монтирането на 83 камери за видеонаблюдение

24.08.2018

В Хасково започна монтирането на 83 камери за видеонаблюдение, съобщи заместник-кметът Велин Балкански. Камерите ще бъдат поставени на възлови кръстовища, подлезите, централната градска част. 11 от тях са трафик-камери с лицензиран софтуер за разпознаване на номерата на автомобилите. 
Записите ще се получават в център в кметството, който предстои да бъде оборудван. При нужда информация ще се подава и към полицията.
Камерите са взети под наем от русенска фирма за една година, обясни още Велин Балкански. 
В Хасково бе обявена обществена поръчка за видеонаблюдение за 300 000 лв., но тя бе прекратена.

 

Източник: www.bta.bg

16 противозаконни деяния са документирани с новоизграждащата се системата за видеонаблюдение в Кюстендил

30.05.2018

16 противозаконни деяния са установени и документирани със системата за видеонаблюдение на община Кюстендил. Тя е в процес на изграждане, като се осъществиява от Общината и ОД на МВР- Кюстендил. В момента в действие са 85 камери, като мониторингът се извършва от служители на полицията. Съвместният проект е започнал в началото на месец февруари, като в момента продължава изграждането на системата за видеонаблюдение.

„Документираните 16 противозаконни деяния се отнасят за унищожаване и повреждане на чужда собственост, ПТП и разкриване на грабеж. За всички случаи са образувани досъдебни производства и преписки”, заяви говорителят на ОД на МВР- Кюстендил Катя Табачка.

 

Източник: https://dariknews.bg

Осигурени са средства за камери за подлеза от северната страна на Тунела

14.05.2018

Осигурени са средствата за 4 камери, които ще следят за сигурността в подлеза от северната страна на Тунела.

Парите в размер на 1600 лева са разписани от кмета Иван Тотев тази сутрин, обяви самият той. По думите му вече е получил уверение от администрацията на район "Централен", че щетите от последния вандалски акт ще бъдат заплатени.

"Ние не искаме да има вандалски актове и после да си събираме щетите. Целта ни е да няма вандалски актове", коментира той. 

Що се отнася до друг проблемен подлез - този до аптека "Марица", който пострада от последните интензивни дъждове, то Тотев обяви, че днес общински служители ще огледат състоянието му, след което там ще бъде предвиден малък ремонт, тъй като през него ще минава шествието за 24 май.

 

Източник: www.plovdiv24.bg

По-малко кражби в населените места с видеонаблюдение

01.04.2018

Всички сме съгласни да има видеонаблюдение, тъй като там, където има, почти изчезват кражбите. Това каза пред БНР кметът на Калофер и председател на Националното сдружение на кметовете и кметските наместници Румен Стоянов. До днес, по нареждане на премиера Бойко Борисов, трябваше да бъде осигурено видеонаблюдение в малките населени места. „Това все още не е факт навсякъде“, каза Стоянов и уточни, че около 15% са малките населените места, в които се въвежда видеонаблюдение.   „Радвам се, че има някакво развитие. Радвам се, че обръщат внимание на малките населени места, тъй като ние до този момент бяхме направо забравени, защото връзката между нас и държавата е скъсана точно на ниво общини и оттам нататък общините си правят точно това, което си искат и на когото си искат“, каза Стоянов. Според него в община Калофер няма проблем със средствата за видеонаблюдение. Преди изборите преди две години там местни бизнесмени финансирали инсталирането на камери в общината.   Стоянов смята, че до този момент не е имало инвестиции в малките населени места. "Много села изчезнаха от картата на България. Този проблем не е от вчера или от днес. Надяваме се вече малко от малко да върнем нещата, защото една държава - няма ли силно село, това означава, че няма държава", каза той.

 

Източник: www.blitz.bg