Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18


Опасаха с камери и възрожденските къщи

25.03.2018

Възрожденските къщите на Стария град вече са с видеонаблюдение предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Това заяви за пловдивчани и гостите на града шефът на "Старинен Пловдив" Йордан Илиев. "Официално камерите работят от миналата седмица. Видеонаблюдението е факт, но е факт само в къщите, стопанисвани от нас", поясни той. А това са Балабановата къща, къща Хиндлиян, музейна аптека Хипократ, къща Недкович, къща Стамболян, постоянната експозиция на Златю Бояджиев и къща Клианти. 

Източник: www.plovdiv24.bg

Министър Радев: Камерите ще намалят престъпността

23.03.2018

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе домакин на среща между министъра на вътрешните работи Валентин Радев и кметове и кметски наместници от областта. Акцентът на форума, който се проведе в зала "22 септември“, бе повишаване на сигурността, както в градовете, така и в малките населени места.

По време на срещата бе обсъдено намерението на кмета д-р Камбитов за изграждане на цялостно видеонаблюдение в Благоевград. Министър Радев поясни, че монтирането на камери е сред основните механизми, който ще намали престъпността и необходимостта от осигуряване на по-голям човешки ресурс, отговарящ  за спазването на реда. Беше дискутирана и възможността, в случай на необходимост, да бъдат пренасочвани полицейски служители от едно място на друго.

Министър Радев и кметовете, участващи в срещата, се обединиха около факта, че комуникацията между институциите е на добро ниво. Във връзка състоянието на пешеходните пътеки в Благоевград, кметът Камбитов коментира, че няма постъпили предписания, но в случай че бъдат направени такива, Общината ще изпълни всички изисквания, за да бъде подобрена пътната обстановка в града.

Източник: www.plovdiv24.bg

Подсилват видеонаблюдението на ключови места в града

18.03.2018

Проучва се възможността за монтиране на камери за видеонаблюдение по ул. "Отец Паисий" и "Иван Вазов". Новината за читателите на Plovdiv24.bg съобщи  шефът на "Общинска охрана" Александър Стайков.

По думите му в момента тече подготовка и проучвателни процеси на трасетата за квартал "Капана", където се очаква да бъдат включени нови 20 - 25 камери с опция за разширяване на мрежата. "Коментираме поставяне на повече камери и в Стария град", сподели още той.

През годината се очаква с видеонаблюдение да се сдобие и подлезът от северната страна на Тунела, по-известен сред пловдивчани като подлезът с лъвчето. Той се явява пряка връзка между квартала на творческите индустрии и архитектурно-историческия резерват Старинен Пловдив, но е сред "любимите" обекти на вандалите в града под тепетата. 

"Голям проблем ни е. На няколко пъти ремонтираме този подлез. Направихме изложбени пространства, за съжаление е постоянен обект на вандали", коментира ситуацията кметът и поясни, че точно поради тази причина през годината там ще се монтират камери. 

Източник: www.plovdiv24.bg

МВР представи новата система от камери в Пловдив

12.02.2018

Днес се състоя официалното откриване на командния център на системата за видеонаблюдение и контрол по входовете и изходите на града, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Залата се помещава във Второ районно управление. Припомняме, че на своя сесия през седмицата пловдивският Общински съвет гласува напълно изградената, внедрена и вече работеща система за разпознаване номерата на автомобилите, преминаващи през територията на града да бъде дарена на МВР.

Компонентите на системата са поставени на единадесет входно-изходни точки и това са: на кръстовище на Пазарджишко шосе, на кръстовище на "Голямоконарско шосе", на кръстовище на Карловско шосе, на кръстовище на "Брезовско шосе", на кръстовище на "Рогошко" шосе, на кръстовище на "Кукленско шосе", на кръстовището при изхода за село Марково, на кръстовище на "Коматевско шосе", на кръстовище на "Пещерско шосе", както и при надлезите на "Цариградско шосе" и "Асеновградско шосе".

Информацията може да се използва само за превенция и разкриване на престъпления, а целта е повишаване сигурността на пловдивчани.

Източник: www.plovdiv24.bg

Полиция влиза в пловдивски детски градини, слагат камери!

26.01.2018

В сградата на администрацията на район "Централен" се състоя среща с кмета Георги Стаменов и представители на районните полицейски управления, на ОД на МВР, сектор "Общинска полиция" - Пловдив, ОП "Общинска охрана" - Пловдив и на териториална дирекция на ДАНС - Пловдив. В рамките на кръглата маса бяха обсъдени мерките, които ще бъдат предприети през следващите 6 седмици с цел повишаване сигурността на гражданите и посетителите на район "Централен". 

До броени дни ще стартират посещения на учебните заведения, детските ясли и градини в "Централен", на база които ще бъдат изготвени предписания и план за действие. Охранителните проверки ще бъдат извършвани от представител на районната администрация и на районното полицейско управление по предварително изготвен график с директорите на детските и учебни заведения. До края на февруари ще бъдат разработени конкретни планове, свързани с предписания за видеонаблюдение, контрол на достъп и осветление. 

"Сигурността на гражданите, както и на служителите и на децата в учебните заведения е приоритет в дейностите на администрацията. Предвид повишения брой хора, които се очакват през 2018 г. и 2019 г. в Пловдив работим за повишаване на сигурността", коментира Стаменов и добавя, че това е възможно единствено със съвместни действия на отделните институции. На срещата той срещна пълно съдействие от представителите на органите за ред и сигурност. Всички ясли и училища в район "Централен" са оборудвани с видеокамери, а през 2018 г. предстои и всички детски градини да бъдат под видеонаблюдение.
Източник: www.plovdiv24.bg

Опасват с камери "Капана", ще ловят и нагли водачи!

23.01.2018

Нови мощни камери ще наблюдават денонощно "Капана". Новината съобщи кметът Иван Тотев днес. С тази мярка - освен повишаване сигурността, трябва да се изкорени проблема с безразборното паркиране в зоната. 
"Трябва да прекъснем това чувство за безнаказаност, което съществува в момента. Имаме огромни проблеми, особено вечерните часове, когато нямаме засилен контрол", призна още той.

По думите му в квартала на творческите индустрии в момента Общината има само една камера, останалите са на заведения и частници. Планът е това да се промени с монтирането на нови и модерни видеокамери, записващи и през нощта

 

Източник: www.plovdiv24.bg

От днес в Каварна функционира система за видеонаблюдение с камери Dahua

04.01.2018

Системата ще подпомогне осигуряването и подобряването сигурността на гражданите и гостите на града, подчертават от Общината. „Осигурено е видеонаблюдение за входовете на Каварна, възлови градски зони, в това число паркове, централна и морска зона на града. Системата е базирана на съвременните цифрови технологии и има възможност да бъде разширена и надграждана”, каза кметът на Каварна Нина Ставрева.

 

Системата за видеонаблюдение обхваща вход-изхода на Каварна за село Българево (в района на бивше ДАП); вход-изхода за село Вранино (в района на бившата сграда на Общината); централна част на града; кръстовището на улиците „България” и „Георги Кирков”; парка между улиците „Шипка” и „Еранос”; парка между улиците „Братя Шкорпил”, „Георги Кирков” и „Дончо Ил. Стойков”; градския парк на Каварна и морската зона в частта й около паркинга и входовете от прилежащите пътни артерии.


На всички изходни точки на града са монтирани камери, които разпознават регистрационните табели на преминаващите моторни превозни средства. Всяка точка е оборудвана с камери за детайлно наблюдение, което включва посоката на движение на моторните превозни средства и хора, допълва се още в информацията.

 

източник : http://www.kavarna.bg

Слагат камери за скорост на пътя Пловдив-Карлово

25.11.2017

Камери за скорост ще бъдат поставени в най-скоро време на пътя при Граф Игнатиево и разклона за Калояново. Това съобщи пред журналисти областният управител Здравко Димитров. Целта е да се ограничи скоростта.

Допълнително от това за цялата Пловдивска област е разработен проект за видеонаблюдение. "Той е пилотен за нашата област и вече е на масата за осигуряване на финансиране", каза Здравко Димитров. Търсят се възможни източници за финансиране, което ще в размер на около 6-7 млн. лева. 

"Камерите трябва да бъдат поставени не само по входно-изходните артерии на селищата в областта, а и по всички обществени сгради, където има струпване на хора - гари, автогари, болници, детски градини, училища и други", добави Здравко Димитров.

 

Източник: www.plovdiv24.bg

Настояват за камери във всеки автобус

06.11.2017

 Настояват да се сложат камери във всеки автобус. Идеята идва от страна на Асоциацията на пострадали при катастрофи.

 

Поставянето на устройства в автобусите цели да се знае какво се случва по време на път. „Официално ще внесем предложението в Автомобилната администрация още тази седмица. Ако е необходимо, ще мислим как да бъде внесено и в Народното събрание”, заяви пред Нова телевизия Владимир Тодоров.

 

Той припомни, че преди година са поставени видео регистратори в линейките в столицата. Заради това нарушенията, направени от шофьорите, са намалели с 40-50%.

 

„Освен да записват критичните ситуации, видео регистраторите имат и много силен контролиращ ефект върху водачите”, уточни Тодоров.

 

Източник: www.fakti.bg

Летище София вече охранява багажите с модерни камери за видеонаблюдение!

02.11.2017

 Последно поколение видеокамери ще проследяват движението на багажите от чекирането им до влизането в самолетите на летище София, научи БЛИЦ.

 

 Аерогарата е въвела съвременната техника, за да обезпечи напълно сигурността на превозваните товари, а пътниците ще са напълно спокойни, че вещите им ще останат непокътнати. Модерните видеокамери ще бдят и в багажните отсеци на самолетите и при товаренето на карго и пощенски пратки.

 

 С подобни мерки за сигурност могат да се похвалят само най-развитите европейски държави.

 

Източник: www.blitz.bg