Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20


Полиция влиза в пловдивски детски градини, слагат камери!

26.01.2018

В сградата на администрацията на район "Централен" се състоя среща с кмета Георги Стаменов и представители на районните полицейски управления, на ОД на МВР, сектор "Общинска полиция" - Пловдив, ОП "Общинска охрана" - Пловдив и на териториална дирекция на ДАНС - Пловдив. В рамките на кръглата маса бяха обсъдени мерките, които ще бъдат предприети през следващите 6 седмици с цел повишаване сигурността на гражданите и посетителите на район "Централен". 

До броени дни ще стартират посещения на учебните заведения, детските ясли и градини в "Централен", на база които ще бъдат изготвени предписания и план за действие. Охранителните проверки ще бъдат извършвани от представител на районната администрация и на районното полицейско управление по предварително изготвен график с директорите на детските и учебни заведения. До края на февруари ще бъдат разработени конкретни планове, свързани с предписания за видеонаблюдение, контрол на достъп и осветление. 

"Сигурността на гражданите, както и на служителите и на децата в учебните заведения е приоритет в дейностите на администрацията. Предвид повишения брой хора, които се очакват през 2018 г. и 2019 г. в Пловдив работим за повишаване на сигурността", коментира Стаменов и добавя, че това е възможно единствено със съвместни действия на отделните институции. На срещата той срещна пълно съдействие от представителите на органите за ред и сигурност. Всички ясли и училища в район "Централен" са оборудвани с видеокамери, а през 2018 г. предстои и всички детски градини да бъдат под видеонаблюдение.
Източник: www.plovdiv24.bg

Опасват с камери "Капана", ще ловят и нагли водачи!

23.01.2018

Нови мощни камери ще наблюдават денонощно "Капана". Новината съобщи кметът Иван Тотев днес. С тази мярка - освен повишаване сигурността, трябва да се изкорени проблема с безразборното паркиране в зоната. 
"Трябва да прекъснем това чувство за безнаказаност, което съществува в момента. Имаме огромни проблеми, особено вечерните часове, когато нямаме засилен контрол", призна още той.

По думите му в квартала на творческите индустрии в момента Общината има само една камера, останалите са на заведения и частници. Планът е това да се промени с монтирането на нови и модерни видеокамери, записващи и през нощта

 

Източник: www.plovdiv24.bg

От днес в Каварна функционира система за видеонаблюдение с камери Dahua

04.01.2018

Системата ще подпомогне осигуряването и подобряването сигурността на гражданите и гостите на града, подчертават от Общината. „Осигурено е видеонаблюдение за входовете на Каварна, възлови градски зони, в това число паркове, централна и морска зона на града. Системата е базирана на съвременните цифрови технологии и има възможност да бъде разширена и надграждана”, каза кметът на Каварна Нина Ставрева.

 

Системата за видеонаблюдение обхваща вход-изхода на Каварна за село Българево (в района на бивше ДАП); вход-изхода за село Вранино (в района на бившата сграда на Общината); централна част на града; кръстовището на улиците „България” и „Георги Кирков”; парка между улиците „Шипка” и „Еранос”; парка между улиците „Братя Шкорпил”, „Георги Кирков” и „Дончо Ил. Стойков”; градския парк на Каварна и морската зона в частта й около паркинга и входовете от прилежащите пътни артерии.


На всички изходни точки на града са монтирани камери, които разпознават регистрационните табели на преминаващите моторни превозни средства. Всяка точка е оборудвана с камери за детайлно наблюдение, което включва посоката на движение на моторните превозни средства и хора, допълва се още в информацията.

 

източник : http://www.kavarna.bg

Слагат камери за скорост на пътя Пловдив-Карлово

25.11.2017

Камери за скорост ще бъдат поставени в най-скоро време на пътя при Граф Игнатиево и разклона за Калояново. Това съобщи пред журналисти областният управител Здравко Димитров. Целта е да се ограничи скоростта.

Допълнително от това за цялата Пловдивска област е разработен проект за видеонаблюдение. "Той е пилотен за нашата област и вече е на масата за осигуряване на финансиране", каза Здравко Димитров. Търсят се възможни източници за финансиране, което ще в размер на около 6-7 млн. лева. 

"Камерите трябва да бъдат поставени не само по входно-изходните артерии на селищата в областта, а и по всички обществени сгради, където има струпване на хора - гари, автогари, болници, детски градини, училища и други", добави Здравко Димитров.

 

Източник: www.plovdiv24.bg

Настояват за камери във всеки автобус

06.11.2017

 Настояват да се сложат камери във всеки автобус. Идеята идва от страна на Асоциацията на пострадали при катастрофи.

 

Поставянето на устройства в автобусите цели да се знае какво се случва по време на път. „Официално ще внесем предложението в Автомобилната администрация още тази седмица. Ако е необходимо, ще мислим как да бъде внесено и в Народното събрание”, заяви пред Нова телевизия Владимир Тодоров.

 

Той припомни, че преди година са поставени видео регистратори в линейките в столицата. Заради това нарушенията, направени от шофьорите, са намалели с 40-50%.

 

„Освен да записват критичните ситуации, видео регистраторите имат и много силен контролиращ ефект върху водачите”, уточни Тодоров.

 

Източник: www.fakti.bg

Летище София вече охранява багажите с модерни камери за видеонаблюдение!

02.11.2017

 Последно поколение видеокамери ще проследяват движението на багажите от чекирането им до влизането в самолетите на летище София, научи БЛИЦ.

 

 Аерогарата е въвела съвременната техника, за да обезпечи напълно сигурността на превозваните товари, а пътниците ще са напълно спокойни, че вещите им ще останат непокътнати. Модерните видеокамери ще бдят и в багажните отсеци на самолетите и при товаренето на карго и пощенски пратки.

 

 С подобни мерки за сигурност могат да се похвалят само най-развитите европейски държави.

 

Източник: www.blitz.bg

Община Кюстендил инвестира във видеонаблюдение на ромския квартал

21.10.2017

Разширяване на обхвата на видеонаблюдението за превенция на престъпността планира Община Кюстендил. Поводът са зачестилите прояви за нарушаване на обществения ред и сигурност на територията на ромския кв. “Изток”.

Предвидени са 15 000 лв. от делегираните от държавата дейности в бюджета на общината. За целта ще бъдат намалени средствата в дейност “Отбранително- мобилизационна подготовка, поддържане на запаси и мощности”, където се очаква да се реализират икономии.

През последния месец, общественият ред в кв. Изток бе нарушават на няколко пъти. Полицията и прокуратурата разследват стрелба, при пререкание между 2 от ромските фамилии, както и атака с камъни, при която бяха счупени стъклата на влака София- Кюстендил, в района на жп прелеза до квартала.

 

Източник: www.dariknews.bg

Много камери ще следят за реда и сигурността в "Капана"

16.10.2017

40 камери ще следят за реда и сигурността само в квартал "Капана", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Те ще са свързани с надградения център за видеонаблюдение на Общинска охрана, който предстои да бъде представен официално. Системата има възможност за добавяне на камери, поясни кметът Иван Тотев. 

Това е поредната инициатива, свързана с повишаване сигурността в града под тепетата. Припомняме, че кметът анонсира идеята за поставяне на камери за скорост по основните булеварди на Пловдив, както и камери, следящи за реда в зони със спирки от градския транспорт. Шефът на пловдивската полиция Атанас Илков пък разказа за Plovdiv24.bg, че първите разговори с Общината за случване на тази съвместна инициатива вече са проведени.

 

Източник: www.plovdiv24.bg

Слагат камери за скорост по оживени пловдивски булеварди!

02.10.2017

Общината слага камери за скорост по някои от най-невралгичните пловдивски булеварди. Новината съобщи кметът Иван Тотев преди минути, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Така например подобни камери ще се поставят по бул. "България", "Санкт Петербург", "Кукленско шосе". Тези дейности ще бъдат финансирани от бюджета на града за следващата година. 

Точните места ще бъдат определени от Областната дирекция на МВР, а общинската администрация се ангажира с финансиране на оборудването. Освен камери за скорост, на базата на които ще бъдат издавани и наказателни постановления, Общината ще монтира свои камери, следящи за обществения ред. 

Източник: www.plovdiv24.bg

Система за видеонаблюдение във Враца дебне нарушителите по пътищата

22.09.2017

Модерна система за видеонаблюдение след нарушителите на пътя във Враца. Тя струва близо 500 хил. лв. и ще помага за залавянето и на престъпници.  

Общо 35 камери следят входовете и изходите на града, както и 13-те най-важни кръстовища. На един записите, които се следят от полицията, се вижда как автомобил блъска човек, както и няколко кражби на коли.

От общината са убедени, че скъпата инвестиция си заслужава.

Калин Каменов, кмет на Враца, посочи, че камерите ще работят без почивен ден, ще бъдат местени през определени месеци, така че да се осигури сигурност на всички кръстовища в нашия град.

Системата ще може да сигнализира ако се появи човек с маска.

Източник: www.btvnovinite.bg