Новини за видеонаблюдение

Всичко свързано със ситеми за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение, записващи устройства за аналогово и цифрово видеонаблюдение. Как се изгражда система за видеонаблюдение, кой и къде монтира камери за видеонаблюдение.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18


Слагат камери на пасарелките в Пловдив

24.02.2017

Пасарелките при прелеза "Модър - Царевец" и в квартал "Прослав" ще се сдобият с видеонаблюдение, съобщи кметът на район "Западен" Димитър Колев. Решението бе взето след среща с директора на Второ районно управление на полицията Димитър Балев и директора на НКЖИ Пловдив инж. Гошо Къчков.

Тримата огледаха съоръженията и уточниха детайлите по поставянето на видеонаблюдението. Предвижда се да се поставят камери, с които да се следят денонощно в реално време както самите пасарелки, така и пътищата около тях. За целта ще бъдат монтирани камери с висока резолюция.

"Тези пасарелки са обект на почти ежедневни посегателства срещу тях, откакто са монтирани. Зложелатели увреждат асансьорите, чупят преградните пана и пишат по стените. Затова предвиждаме поставянето на камери, за да се избегнат подобни вандалски актове в бъдеще", обяви след срещата кметът Димитър Колев.

Източник: www.plovdiv24.bg

Инвестират над 30 хил. лв. във видеонаблюдението в Слънчев бряг

13.02.2017

Над 30 000 лв. ще бъдат инвестирани през тази година за профилактика на системата за видеонаблюдение в Слънчев бряг. Ще бъдат разположени допълнително камери на крайбрежната и централната алея в курорта. Това съобщи изпълнителният директор на "Слънчев бряг"АД Златко Димитров по радио „Фокус“.

Акционерното дружество разполага с над 300 камери за видеонаблюдение заради сигурността на туристите. Миналата година са инвестирали в още 60-70 камери, които са обхванали контролните пунктове. Камерите са с висока резолюция и дават възможности да бъде изведена много допълнителна информация.

Димитров допълни, че се опитват да разработят и сайт, който да дава информация на гостите на комплекса и да се акцентира на мероприятията, които реализира бизнесът. Активни са и действията и контролът спрямо преместваемите обекти, особено покрай плажната ивица, увери шефът на "Слънчев бряг"АД. 

Източник: www.topnovini.bg

1 млн. лева за видеонаблюдение в Добрич

13.02.2017

Един милион лева ще бъде инвестицията за изграждане на система за видеонаблюдение в Добрич. По предварителни разчети за първия етап на проекта са необходими 600 000 лв. Местният парламент взе решение за ползване на дългосрочен кредит в размер на 600000 лв., небоходими за системата за видеонаблюдение. Експерти на община Добрич, представители на полиция и КАТ са посочили 35 точки в града , на които да бъдат поставени камери, както и на шест възлови кръстовища, в отделни квартали и допълнително в централната градска част. По предварителни разчети броят на камерите ще надхвърли 160. Предприемат се действия и за създаване на общинска полиция и в бюджета за 2017 г. за тази цел са предвидени 70 000 лв. На първо време в нея ще работят 8 служители, които ще контролират спазването на общинския ред и сигурност.

Източник: www.trud.bg

Стара Загора изгражда интелигентна система за видеонаблюдение

11.01.2017

Стара Загора започва изграждането на интелигентна система за видеонаблюдение. Проектът ще се реализира до 2 години със средства по Оперативна програма "Региони в растеж", информират от общината.

По думите на кмета на града Живко Тодоров тези седмица ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител за изграждане на система за електронно таксуване, видеонаблюдение и интелигентни светофари. Тя ще се изгражда на етапи и ще бъде отворена, за да могат да се присъединяват нови райони. Процедурите трябва да приключат до края на следващото лято, след което да започне и същинската работа по изпълнение на проекта.

Община Стара Загора и МВР ще реализират съвместна инициатива за повишаване информираността на гражданите за полицейските услуги.

От полицейските служби засилват контрола по отношение на сигурността на гражданите, борбата с неправилното паркиране и спазването на законите от страна шофьорите, както и за опазване на обществения ред.

Пред журналисти кметът Живко Тодоров и ст. комисар Николай Кирков представиха съвместна брошура в тираж 5 000, която представя всеки районен инспектор със снимка, телефон и схема на района или селото, които обслужва.

Източник: www.gradat.bg

Камери пазят входно-изходните артерии на Куклен

29.12.2016

Камери вече пазят всички входно-изходни артерии на град Куклен, научи Plovdiv24.bg. Камерите са 6-мегапикселови, с инфрачервени прожектори и специален филтър против заслепяване нощно време. Те правят запис на всички влизащи и излизащи в града автомобили, включително и разпознаване на номерата. Цялата информация ще се архивира с месеци и при необходимост ще се наблюдават събитията. Камерите ще се изведат за наблюдение в полицията. Целта на системата е да повиши значително безопасността в населеното място и при необходимост да се използва за разследване на престъпления. Системата е реализирана благодарение на усилията на председателя на Общинския съвет Пламен Гошев.

Източник: www.plovdiv24.bg

Засилват видеонаблюдението край училища и възлови места в София

26.11.2016

Видеонаблюдение на общински училища и детски заведения, както и на възлови публични обекти предвижда Столична община. Целта е опазване на обществения ред и безопасността на гражданите и за предотвратяване на противообществени и криминални прояви в наблюдаваните обекти, които да бъдат включени в общата система за видеонаблюдение на столицата.
Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител, с няколко обособени позиции за районите "Красна поляна" и "Лозенец"(поз.1) Възраждане (поз.2) "Витоша" и район "Оборище" и "Подуяне"(поз.3), както и изграждане на локална система за видеонаблюдение в кв. "Димитър Миленков" – район "Искър" с локален център за видеоконтрол (поз.4).
Изискването към кандидатите е да предоставят нова техника, произведена в завод на производител, притежаващ сертификат за качество ISO 9001:2008.
Става дума за управляеми камери за външен монтаж, вандалозащитени камери за външен монтаж, стационарни камери за външен монтаж и камери за интелигентни функции.

 

Източник: http://gradat.bg

Опасват с мощни камери Пловдив и областта

15.11.2016

Кметовете на всички общини в област Пловдив ще подпишат меморандум и ще създадат работна група от специалисти и представители на ОДМВР, която да по изготви проект за създаване на единна система за видеонаблюдение и общ координационен център, разположен на територията на Областна администрация Пловдив.

Това решение беше взето на срещата по въпросите на сигурността, която се проведе днес под председателството на зам.-областните управители Георги Пилев и Иван Антонов. На срещата присъстваха зам.-директорът на ОДМВР Георги Георгиев и кметове на общините в областта. Не срещата беше решено да се изготви цялостна концепция за единна видеосистема, която да има единно управление и може да бъде надграждана в бъдеще. Това е пилотен проект за Пловдивска област и първият по рода си в страната.

Системата ще бъде с общ софтуер и ще се изгради в няколко кръга. Община Пловдив вече е разработила такъв проект, който включва 11 входно-изходни артерии на града. Вторият етап ще обхване входно-изходните артерии на общините, а третият - на областта.

Изграждането на системата ще допринесе за по-доброто опазване на обществения ред и сигурността на населението, както и до повишаване на разкриваемостта на престъпленията. Системата ще дава възможност за разпознаване на номера на МПС и лица, ще бъдат наблюдавани пътни артерии и стратегически обекти. 

От общия координационен център ще може да се да се наблюдават всички видеокамери на територията на областта и да се проследява в реално време криминологичната обстановка по места. Така ще се оптимизира работата на служителите на МВР с оглед на по-доброто покриване на съответните региони. 

Към проекта ще може да се интегрират вече съществуващите локални мрежи за видеонаблюдение, които са изградени в много населени места, като се допълнят техническите им параметри и се пригодят към единния софтуер. 

Най-важният етап е изграждането на оперативен център за видеонаблюдение, който ще е разположен в сградата на II РПУ. Контролният център ще бъде свързан с националните служби за сигурност. 

Меморандумът, който ще бъде подписан на 24 ноември от кметовете на 18-те общини, ще предостави водеща роля на Община Пловдив за разработката и координацията на проекта, защото тя вече има опит с изграждането на система за видеонаблюдение. 

Областна администрация ще координира и внесе искане за отпускане на необходимите средства за изграждане на системата.

 

Източник: www.plovdiv24.bg

Изчистване на среден и нисък клас играчи от пазара за видеонаблюдение. Очаквайте скоро!!!

01.11.2016

Нещата стават грозни. Genetec прогнозира, че в среден и нисък клас системи за видеонаблюдение, компаниите се самоизяждат дори и работят на загуба. В този доклад се анализират прогнози на Genetec и вероятността то да се сбъдне е много голяма.

Очаквайте скоро целия доклад.

Няма да има видеонаблюдение в изборните секции в деня на вота

01.11.2016

Камерите за видеонаблюдение, намиращи се в помещенията, в които ще се гласува на изборите на 6 ноември, ще бъдат изключени, реши Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Според прието в петък (21 октомври) решение в деня на вота следва да бъдат изключени всички заснемащи устройства, а обективите им да бъдат закрити. Решението важи за секциите в цялата страна за времето от 7:00 часа до 20:00 часа, а при при удължаване на изборния ден - и след това, но не по-късно от 21:00 ч.

Решението ще важи и при евентуален втори тур на вота за държавен глава. Контролът върху работата на устройствата е възложен на районните избирателни комисии.

Източник: www.capital.bg

Пазят с камери болниците от джебчии

24.10.2016

МВР ще поставя камери в болниците заради зачестилите джебчийски кражби в последно време. Това е заложено в Плана за изпълнение на приоритетите и постигане на целите на Националния съвет по превенция на престъпността за периода 201-2018 година, съобщава "Монитор". 

Според него лечебните заведения трябва да бъдат оборудвани с видеонаблюдение, тъй като постоянно се получавали сигнали за изчезнали вещи и дори медицинско оборудване. Така например родилка се оплакала, че от столична болница е изчезнала чантата й с лични вещи, докато раждала. 
Друг болен пък пропищял, че от якето му, което било закачено до леглото, липсвало портмонето с няколкостотин лева, лични документи и дебитни карти.

Лекари си спомнят и за много по-фрапантни случаи когато кражба блокирала работата на столичната Пета градска болница за цяло денонощие. Апашите отмъкнали 24 метра метални тръби за медицински кислород, които после върнали за вторични суровини. Крадците срязали проводниците, които снабдяват лечебното заведение с кислород под високо налягане. Получила се и сериозна авария. 
Така осем души, които чакали за операция, се наложило да бъдат отложени за следващия ден. Кражбата започнала още по светло от малка шахта, от където са отрязани първите метри тръби с взривоопасен кислород.
Източник: www.plovdiv24.bg